• DOLAR 32.595
  • EURO 34.826
  • ALTIN 2509.406
  • ...
Müslümanların kıyamı darbeci zalimleri devirecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

İSTANBUL- Rabia Platformu, Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı, Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği'nin de aralarında olduğu Sivil Toplum Kuruluşu üyeleri, cuma namazında sonra Fatih Camisi avlusunda bir araya geldi.

 

Mısır'da darbeci Sisi rejimini protesto etmek suçundan 11 yıl hapse çarptırılan 14 kız öğrenci için Fatih'te yürüyüş yapıldı. Aynı zamanda Guta Katliamı'nın 100. Günü ve Filistin Halkıyla Dayanışma günü olması münasebetiyle Guta Katliamı ve Filistin işgali de protesto edildi.

Yürüyüşe katılanlar ellerinde, 'Kardeşim Sen Özgürsün!', 'Ümmetin Kadınları Tutsak!', 'Dünyanın Sessizliğine Karşı Susmayan, Cuntanın Katliamlarına Karşı Yılmayan, Direnen Mısır Halkına Bin Selam!', 'Ey Dünya! Kızlarımız Tutsak. Kadın Hakları Savunucuları Nerede?', 'Filistin'i İşgal Eden BM'dir!', 'BM İşgallere-Katliamlara Sessiz!', 'Çocuklar ve Siviller Katlediliyor! Sessiz Kalarak Suça Ortak Olmayalım!' yazılı pankartları taşıdılar.

Yürüyüşe katılanlar, 'Katil İsrail Filistin'den Defol!', 'Katil Amerika Ortadoğu'dan Defol!', 'Katil Sisi Mısır'dan Defol!', 'Suriye'de Mısır'da Müslümanlar Kıyamda!', 'Defol Sisi Seninleyiz Mursi!', 'Lebbeyk Lebbeyk Lebbeyk Ya Allah!', 'Ya Allah Menne Ğayrek Ya Allah!', 'Suriye'de Mısır'da Direnişe Bin Selam!', 'Üzülme, Gevşeme Allah Bizimle!' sloganları attı.

 

"Hürriyetlerin emniyette olmadığı bir demokrasi anlayışı mantıksızdır"

Saraçhane Parkındaki etkinlikte bir konuşma yapan İHH Başkanı Bülent Yıldırım, Filistin'den Suriye'ye, Mısır'dan Afganistan'a birçok İslam beldesinde Müslümanların ayağa kalktığını belirterek, bu uyanışın neticesinde, zalimlerin hak ettiğini bulacağını ifade etti. Türkiye'de 28 Şubat zalimlerinin yargılandığı gibi Mısır'da da Sisi'nin demir parmaklıklar ardına gideceğini söyleyen Yıldırım, tüm despot rejimlere ve işbirlikçilerine lanet okudu.
Konuşmasının devamında, herkesin temel hak ve hürriyetlerinin emniyet altında olmadığı bir demokrasi anlayışının mantıksız olduğunu kaydeden Yıldırım, seçimle başa gelenleri devirenlerin, özgürlüğe karşı çıktığına dikkat çekti.

 

Allah Müslümanlarla Birlikte

Eylemde bir konuşma yapan Aktivist Gülden Sönmez, Mısır'da daha çocuk yaşta mahkum edilen çocukların onursuz bir yaşama karşı cesurca konuştuklarını ve bunun zalim rejimleri korkuttuğunu ifade etti. Allah'ın direnen Müslümanlarla birlikte olduğunu ve bunun tek başına yeterli olduğunu kaydeden Sönmez, Ortadoğu İntifadalarıyla dirilen Müslümanları bir daha tutsak etmenin mümkün olmadığını belirtti.

 

Son olarak insan hakları ve kadın hakları savunucularına seslenen Sönmez, "Sizin yardımınıza ihtiyacımız yok fakat sizin kendinizi sorgulamanız gerekiyor" dedi.

 

Direnmeye Devam Edeceğiz

Meşruiyeti Koruma Platformu Sözcüsü İslam el-Gamri ise, konuşmasında Mısır halkına her daim destek olan Türkiyeli Müslümanlara teşekkür ederek başlarken Mısır'da, Suriye'de Müslümanların tutuklamalara katliamlara karşı onurlu bir şekilde direndiklerini ve direnmeye devam edeceklerini belirtti. Dünya üzerinde birçok yerde mazlumların ezildiğini kaydeden Gamri ayaklanan Müslümanların kıyamının mazlumların hakkını savunduğunu ve zalimleri devireceğini söyledi.

 

"Allah kendisiyle birlikte olanlara zafere vadediyor"

Eşref Abdulgaffar yaptığı konuşmada bugün Suriye'de Şam'ın yakınlarında yine kimyasal silah kullanıldığını fakat dünyanın buna sessiz kaldığını belirtti. Guta'da 100 gün önce yaşanan ve binlerce insanın hayatını kaybettiği kimyasal katliamı İsrail'in ya da bir başka emperyalist gücün değil, içimizdeki işbirlikçi hainlerin yaptığını belirten Abdulgaffar Mısır'da da kardeşlerimizin aynı işbirlikçiler tarafından tutuklandığını kaydetti. Allah'ın kendisiyle birlikte olanlara zafere vadettiğini söyleyen Abdulgaffar bu yol üzere yürümemiz gerektiğini vurguladı. (Erkan Yavuz-İLKHA)






Bu haberler de ilginizi çekebilir