• DOLAR 32.453
  • EURO 35.102
  • ALTIN 2323.25
  • ...
İran anlaşma sonrası bölgede ilişkilerini geliştiriyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Hassan Rohani, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile varılan nükleer anlaşmadan sonra Birleşik Arap Emirlikleri ile ilişkilerin güçlendirilmesi için elverişli koşullar oluştuğunu söyledi.

 

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ın Tahran ziyaretinde Rohani, "Son olaylar, İran ve Emirlikleri arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için iyi bir fırsattır ve ben, Tahran ve Abu Dabi'nin bundan tam olarak faydalanacağını umuyorum." dedi.

 

Birleşik Arap Emirliklerin bakanı ise, İran ile her alanda ilişkileri genişletmek için ikili ekonomik işbirliği komitesi oluşturmak niyetinde olduklarını açıkladı. Ayrıca An-Nahyan, İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile vardığı nükleer anlaşmayı "tüm bölge için taze bir nefes" olarak değerlendirdi.

 

Gözlemcilere göre, İran'ın, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile vardığı nükleer anlaşma, Ortadoğu'daki gerginlikleri azaltabileceği gibi Arap monarşilerin İran'a yönelik güven ve teşvikini de arttıracak. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir