• DOLAR 32.553
  • EURO 34.883
  • ALTIN 2422.83
  • ...
"O (sav) insanlığı karanlıktan kurtarmak için gönderildi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Merkezi Diyarbakır'da bulunan Hükümlü-Tutuklu Aileleriyle Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (YUSUFİ-DER), dernek üye ve gönüllülerin yanı sıra halkın da katılımıyla mevlit etkinliği gerçekleştirdi.

 

Dernek binasında gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Yusufi Der Başkanı Ali Durgunsu, peygamber efendimizin hayatını anlatan kesitler sunarak, Allah Resulünün izinden gidilmesi gerektiğinin önemini anlattı.

 

Peygamberimiz Hz. Muhammed'in (s.a.v) hayatını anlatan Mevlid i Şerif'in okunmasıyla başlayan programda, insanlığın karanlığa gittiği bir dönemde Allah Resulünün insanlığın kurtuluşu için gönderildiği vurgusu üzerinde duruldu.

 

Programda konuşan Durgunsu, "Resulullah dünyaya gelmeden önce Arabistan ve çevrelerindeki kabileler, hatta dünyada herkes bir karanlık dönem içerisindeydi. Öyle bir karanlık dönemdi ki, insanlar kızlarını diri diri toprağa gömüyorlardı. Puttan taşlara taparak, Allah'ı unutmuşlardı. İşte Allah Resulü, insanlığı bu karanlık çağdan kurtarmak için gönderildi." ifadelerini kullandı.

 

Allah Resulü denince akla sadece zikir gelmemesi gerektiğini söyleyen Durgunsu, "Resululah hem zikir etmiş hem de Allah'ın gönderdiği emirleri insanlığa göndererek insanlığın kurtuluşu için mücadele etmiştir. Bizler de onun (s.a.v) izinden giderek insanların kurtulması için elimizden geleni yapmaya çalışmamız lazımdır. Ayrıca ibadetlerimize gerekli önemi de göstermemiz lazım çünkü Allah'ın Resulü ayakları şişinceye kadar ibadetle meşgul olurdu." ifadelerini kullandı.

 

Durgunsu son olarak, "Resulullah efendimizin takipçileri olarak onun hayatını çok iyi anlayıp topluma karışmamız ve toplumu aydınlatmamız lazım. Aksi halde toplum tekrar karanlığa boğulacak ve kötülükler her yeri işgal edecektir." dedi.

 

Program verilen ikramın ardından okunan dua ile sona erdi. (Ali Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir