• DOLAR 32.598
  • EURO 34.836
  • ALTIN 2508.878
  • ...
HÜDA PAR Genel Başkanı Yapıcıoğlu Açıklamalarda Bulundu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

 HÜDA PAR Başkanı Yapıcıoğlu, önceki gün Kanal A`da Mehmet Toprak`ın sunduğu "Sınır İhlali" programının konuğu oldu. Kendisini yöneltilen soruları açık yüreklilikle yanıtlayan Yapıcıoğlu, önemli değerlendirmelerde bulundu.

Hür dava Partisi Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu program sunucusu Mehmet Toprak’ın Hizbullah Cemaati’nin silahlanmasıyla ilgili yönelttiği bir soru üzerine “Hizbullah’ın silahlanma durumuna değine1990 ve 91 yıllarında PKK tarafından bazı Hizbullah mensuplarına eylemler olunca bu yıllardan sonra Hizbullah silahlanmaya karar vermiş. Kendi tabirleriyle kendilerine dayatılan bu sürece girmek zorunda kalmıştır.” açıklamasında bulundu.  

90’lı Yıllarda Bölgede Devlet Yoktu!

90’lı yılların karanlık dönemlerinde bölgede asayişin sağlanması adına devletin bir varlık gösteremediğini anlatan Yapıcıoğlu, “1990-91-92 yıllarında gündüz devlet var fakat karanlık bastıktan sonra kendi karakoluna çekilen ve yanı başındaki sokakta bombalar patlasa silahlar patlasa karakolundan çıkmayan kuvvetler vardı. Devlet yoktu herkes kendi başının çaresine bakıyordu.”dedi.

Hizbullah Cemaati’nin canını korumak adına silaha mecbur kaldığını kaydeden Yapıcıoğlu, “Ya da birileri niye müdahale edelim ki? Diye düşünmüşlerdi nasıl olsa vuran da kürt vurulanda kürt düşüncesindeydi. Durum böyle olunca Hizbullah ta kendini savunmaya fertlerinin canlarını korumaya yönelik silahlanmak zorunda kalmıştır.” değerlendirmesinde bulundu.

Hizbullah’ı Merak Edenler Hizbullah’ın Sitesine Bakabilir

Hizbullah Cemaati’nin nasıl kurulduğunu, çatışma sürecine nasıl girdiğini, nasıl silahlandığını ve çatışmanın nasıl sonlandığını merak edenlerin Hizbullah Cemaatinin internet sitesine (www.huseynisevda.biz) girerek bunu öğrenebileceklerini vurgulayan Yapıcıoğlu, “Son günler de Batman da yaşanan olaylara da değinen Yapıcıoğlu, sanki Hüda Par ile BDP arasındaki bir kavganın sonucunda oluşmuş bir durummuş gibi yansıtılmaya çalışılıyor.

Batman da parti tanıtım çalışması yapan üyelerimiz ipragaz mahallesinde bir grup BDP’linin taşlı sopalı saldırısına uğramışlar ve aynı şekilde karşılık vermişler. Bundan kısa süre sonrada aynı mahallede biraz zaman sonra biri öldürülüyor ve bu durum HÜDA PAR’a mal edilmek isteniyor.”

Saldırılar Bilinçli Olarak Aydınlatılmıyor!

Partilerinin 2012 yılı Aralık ayında kurulduğunu hatırlatan Yazıcıoğlu HÜDA PAR’ın kuruluşundan bu yana çeşitli saldırılara maruz kaldığını belirterek bu saldırıları yapanlardan hiç kimsenin tutuklanmadığının altını çizdi. Yapıcıoğlu, “Ceylanpınar ilçe teşkilat binamız 28 nisan 2013 yılında açıldı 2 gün sonra Molotof kokteyliyle yakılmak istendi. 1 Mayıs günü Ceylanpınar’ı ziyaret ederken orda emniyet güçlerine olayın nasıl olduğunu sordum. Molotof kokteyli atan faillerle ilgili soruşturmanın selahiyeti açısından bilgi vermek istemediklerini söylediler. Ve şunu ifade ettiler ‘orda bir arabanın altında kullanılmamış Molotof kokteyli kalmıştı. O Molotof kokteylinin üzerinde parmak izleri var. Kısa süre içindeolayı aydınlatırız.’ denilmişti. Fakat o günden bu yana 6 aydan fazla zaman geçmesine rağmen failler hala yakalanmadı. Yine aynı dönemlerde Silvan ilçe teşkilat binamıza ve arkasından Diyarbakır’da ki çeşitli sivil toplum kuruluşlarına benzer saldırılar oldu. Onlarca saldırı oldu bu güne kadar bu saldırılardan bir tekinin dahi faili yakalanmadı.” ifadelerini kullandı.

‘Bizi Provoke Etmek İstiyorlar’

Derinlerden yönetilen bazı karanlık ellerin barış ve huzuru istemeyerek kaos ve kandan nemalandıklarını hatırlatan Yapıcıoğlu “Birileri bizi provoke edip bizi terörize edip şiddet ortamının içine çekmeye çalışıyor. Bunun üzerinden belki de barış sürecini vurmak istiyor. Veya orada yani Kürdistan da yeniden bir kaos ortamı oluşturup bundan nemalanmak istiyor. Yani orada sorunlar bitmesen isteyen çok sayıda mihrak var. Bunların başında da devletin derinlerinde çöreklenmiş devletin imkanlarını kullanarak vatandaşları birbirine düşürmeye çalışan karanlık ruhlu insanlar yapılanmalar var.” şeklinde konuştu. (Hürseda Haber)

Bu haberler de ilginizi çekebilir