• DOLAR 32.595
  • EURO 34.8
  • ALTIN 2497.806
  • ...

BURSA-Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) "KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri Bursa Lansmanı" Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın ve Bursa protokolünün katılımıyla gerçekleştirildi.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Bursa'nın Türkiye ekonomisinin gelişmesindeki etkisinin herkes tarafından bilindiğine işaret ederek "Türkiye'yi yükselten her adımda Bursa'nın etkisi görülüyor. Yüksek teknoloji isteyen uzay sektöründe ve havacılıkta yeni atılımlarla yüksek teknoloji gerektiren bazı sektörlerde adım attığımızı görüyoruz" dedi. İnsanların önündeki engeller kalktığında neleri başarabileceğinin ortaya çıktığını ifade eden Arınç, "Sadece bir yol açıldığında, Hadi bakalım aslanım yürü dendiğinde, neler olabileceğini görüyoruz. Bugün gazetelerin ekonomi sayfalarındaki haberler, KOSGEB destekleri ve girişimcilerin başarıları üzerineydi" şeklinde konuştu.
Finale kalan tüm işletmeleri tebrik ederek konuşmasına başlayan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı İbrahim Burkay, kobilerin ülkenin ekonomik ve toplumsal kalkınmasında çok önemli bir role sahip olduğunu ve ekonominin gelişimini hızlandıran ve girişimcilik faktörünün devreye girmesine zemin oluşturan kobilerin, esnek üretim kabiliyetleriyle dinamik ve rekabetçi özelliklere sahip olduğunu belirtti.

Burkay, KOSGEB'de ülke kobilerinin yatırım gücünü ve rekabetçiliğini artırmak, girişimcilerin projelerini hayata geçirmelerinde destek olmak noktasında çok stratejik bir misyonu başarıyla yerine getirdiğini söyleyerek sözlerine şöyle devam etti: "İstikrarla büyüyen Türkiye'nin ekonomi klasmanda bir üst lige çıkabilmesinin yolu; küçük ve orta ölçekli şirketlerimizin AR-GE ve inovasyon yatırımlarıyla birlikte, ihracat potansiyelini de artırmasından geçiyor. Biz de bu anlayışla; küresel fuar acentesi projemiz kapsamında, 30 bine yakın üyemizi dünyaya taşımak için Ekim ayında mali destek programımızı hayata geçirdik. Projemizin 2013 programında yer alan 3 ticari heyet için KOSGEB desteği sağlamak üzere başvuru yaptık. KOSGEB Bursa merkezimiz 3 fuar için de desteğini hemen uygulamaya koydu. İlk ticari heyetimizi çok verimli geçen ABD'deki Fabtech Fuarı'na gönderdik. Dubai'de düzenlenen 'The Big 5 Uluslararası Yapı ve İnşaat Fuarı'na ikinci heyetimiz katıldı ve üçüncü ticari heyetimiz de yine Dubai'de 4-8 Aralık tarihlerinde düzenlenecek 'International Jewellery 2013 Fuarı'nda yerini alacak."

Yıl sonunda ilan edilecek fuar takvimiyle birlikte 2014 yılında yurtdışına 30 ticari heyet göndermeyi hedeflediklerini de aktaran Burkay, BTSO olarak tüm üyelerini Türkiye'nin kalkınma hamlesinin aktörü haline getirdiklerini ifade etti.
Konuşmaların ardından KOBİ ve Girişimcilik Ödüllerinde Bursa'dan finale kalan 11 işletmeye başarılarından dolayı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç tarafından ödül verildi.(Zeki Aras-İLKHA)