• DOLAR 32.544
  • EURO 34.916
  • ALTIN 2427.109
  • ...
Batman'da Ortaöğretime Geçiş Sınavı yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Ortaokul 8.Sınıf öğrencilerinin girdiği Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı Batman il genelinde gerçekleştirildi.

 

Sınav öncesi ve sınav sırasında oluşabilecek aksaklıklar için Milli Eğitim Müdürlüğü bünyesinde görevlendirilen Sınav Destek Birimi hazır halde tutuldu. Sınav İl genelinde sorunsuz bir şekilde yapıldı. Bundan dolayı Milli Eğitim Müdürü Şerif Akboğa, tüm görevli öğretmen ve idarecilere sınavın sorunsuz geçmesinden dolayı teşekkür etti.

 

Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş Sınavı Batman Merkez ve köylerde 53 Sınav merkezinde, ilçelerde ise 76 sınav merkezinde olmak üzere toplam 129 sınav merkezinde gerçekleştirildi.

 

Sınava 14 bin 35 ortaokul öğrencisi girerken, sınavın sağlıklı yürütülmesi için de bin 792 öğretmen ve idareci görevlendirildi.

 

İlçeler ile Batman merkezde taşıma ile sınav merkezlerine nakledilen öğrenciler için taşıma servisleri tahsis edilerek, öğrencilerin sınav merkezlerine erişimleri sağlandı.

 

Batman Merkez için 6 taşıma merkezi, ilçelerde ise 26 taşıma merkezi belirlenmiş olup, öğrencilerin sınavlara rahatlıkla ulaşması müdürlük tarafından oluşturulan taşıma araçları ile sınava girmeleri sağlandı. (İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir