• DOLAR 32.439
  • EURO 34.887
  • ALTIN 2478.785
  • ...
GÜNEYDOĞUDA KEPENK KAPATTIRMA TRAJEDİSİ
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
27 Kasım Günü PKK`nin kuruluş yıldönümü nedeniyle Güneydoğunun bir çok il ve ilçelerinde kepenk açma!(ma) eylemi vardı. Kepenk kapatma sorunu güneydoğu esnafının en önemli sorunlarından birisi haline gelmiştir. 90 yıldır devlettin mazlum kürt halkına çektirdiği sosyal ,ekonomi, ahlaki yozlaşma ve adaletsizliği,3 0 yıldır PKK ve zihniyetinden`de çekmediği acı gözyaşı kalmamıştır. Devletin bilerek şovenist politikası gereği mahrum ve mağdur edilmiş mazlum kürt halkı 30 yıldır hem devlet hemde PKK`nin getirmiş olduğu zihniyetinden çekiyor.
 
Şimdi PKK kürt halkı arasında yozlaştırmayı, inanç, gelenek ve göreneklerinden çok, bu gün güneydoğu esnafının kangren haline almış kepenk kapatma sorununa değinmek daha elzemdir.
 
30 yıldır PKK ve zihniyeti Kürdistan halkına zorla kepenk kapatırıyor. Bağımsız Kürdistan`ı kurmak felsefesi ile yola koyulan PKK şimdi geldiği nokta ve savunduğu ilkeler gerçekten acınacak bir durumdur. Şimdi birilerinin çıkıp PKK olmasaydı sen şimdi bu yazıyı yazamazdın ya da bugün bu halk meydanlara çıkıp bas bas bağırıp Kürdistan diyemezdi diyor. Kimse kusura bakmasın Kürt halkının ve Kürdistan`ın şu an gelmiş olduğu nokta PKK`nin kazanımları değildir. Bu gelişme ve kazanımlar dünyadaki gelişen konjoktür gereğidir.
 
Şimdi kepenklerin kapatılması Kürt halkına, Kürdistana ve Kürt esnafına ne kazandırıyor?
 
Devletin güneydoğuya yatırım ambargosu yetmiyormuş gibi, bunun yanında her hafta bir bahane ile kapattırılan kepenkler Güneydoğu esnafına kısacası Kürt halkına hak edilmeyen bir zülüm yaşatılıyor. PKK ve yandaşları bu kepenklerin gönül rızası ile kapatıldığını iddia ediyorsa; buyurun hodri meydan diyorum. Esnafın %95 ‘i kepenklerin kapatılmasına karşı ve sıcak bakmıyor. Bu kesimin içinde PKK görüşünde olan kesim de dahil. Yani PKK`yi fikren savunan ya da sempatizan olan esnaf ve Kürt halkıda kepenk kapatmaya karşıdır. Çünkü kepenk kapatmakla Kürt ve Kürdistan bir şey kazanmıyor. Hergün kepenkleri indirsen de devletin umurunda değil. Madalyonun diğer tarafından bakıldığında belki devlette bu halkın ekonomik olarak kalkınmasına veya gelişmesine sıcak bakmıyor, yani kepenklerin kapattırılması bir yönden devlet`te ses çıkarmayarak destek vermiş oluyor..!
 
Her kepenk kapatılan günde o ilin ya da o ilçenin milyonlarca dolar geliri heba oluyor. Bu kayıp sadece esnafa değil tüm halka mal oluyor. Akşam evine, çoluk çocuğuna bir ekmek götürme telaşına olan esnaf veya ay sonunda senetlerimi, çeklerimi kiramı kısacası borçlarımı nasıl kapatırım hesap ve uğraşını verirken kapatırılan kepenklerle, bütün hesapları al-üst oluyor... Çekini, senedini kirasını, taksidini veya borcunu ödemeyen esnaf ve vatandaş bu sefer gayri meşru yollara yani bankalardan faizli kredi almaya başlıyor. Bu da kanayan yarayı dahada deşmesine sepep oluyor.
 
PKK veya legal kolu olan BDP yöneticilerine kepek kapatırılarak mağdur duruma düşen tüm Güneydoğu esnafı bir Kürt olarak ve Kürt vatandaşları adına çağrıda bulunuyorum;
 
Artık halka fayda vermeyen, halkın menfaatine olmayan bu yanlış uygulamalarınızdan vazgeçin.
 
Kürt halkını özgür iradeleriyle baş başa bırakın.
 
Tepki verilmesi gereken bir olayda bırakın halk tepkisini ortaya koysun.
 
Zorla kepenkler kapatırılarak ne siz fayda görürsünüz ne de Kürdistan. Zarar görecek olan bu halk ve bu coğrafya olacak. Zararın neresinden dönülürse kârdır hesabıyla bu yanlış politakanızdan biran önce vazgeçin.
 
Yoksa gün gelir bu mahrum, mağdur edilmiş, ümmettin yetimleri olan bu mazlum Kürt halkı, size gereken cevabı verecek.
Bu cevap geç değil,çok yakındır…
 
GENELDE TÜM İNSANLIĞIN ,ÖZELDE KÜRT HALKININ ÖZGÜR İRADESİYLE BİR HAYAT YAŞAMA DİLEĞİYLE…
 
Cudi Cezeri  
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir