• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
İran, BAE ile ilişkilerinin gelişeceğini umuyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


TAHRAN - İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile vardığı nükleer anlaşmadan sonra Birleşik Arap Emirlikleri ile de ilişkilerini güçlendirmek için elverişli koşullar oluştuğunu söyledi.

BAE Dışişleri Bakanı Şeyh Abdullah bin Zayed Al Nahyan'ın Tahran ziyaretinde konuşan Ruhani, "Son olaylar, İran ve Emirlikler arasındaki ekonomik ve siyasi ilişkilerin geliştirilmesi için iyi bir fırsattır. Tahran ve Abu Dabi'nin bu yakınlaşmadan tam anlamıyla faydalanacağını umuyorum" dedi.

Birleşik Arap Emirlikleri bakanı ise BAE'nin İran ile her alanda ilişkileri genişletmek için ikili ekonomik işbirliği komitesi oluşturmak niyetinde olduklarını açıkladı. Ayrıca An-Nahyan, İran'ın Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile vardığı nükleer anlaşmayı "tüm bölge için taze bir nefes" olarak değerlendirdi.

Gözlemcilere göre, Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi'nin 5 daimi üyesi ve Almanya ile vardığı nükleer anlaşma, Ortadoğu'daki gerginlikleri azaltabileceği ve komşu ülkelerden özellikle Batı ile birlikte hareket eden, İran'ın barışçıl nükleer geliştirme kisvesi altında nükleer silah elde etmeyi planladığını düşünen Arap monarşilerinin İran'a yönelik güven ve teşviki artacak. (Riyad Makaev / İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir