• DOLAR 32.586
  • EURO 35.034
  • ALTIN 2421.655
  • ...
Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde  bir ilk
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Şanlıurfa Belediyesi Şanlıurfa Şehirlerarası Otobüs Terminali'nde, yolculuk yapacak insanlara daha iyi hizmet vermek için Türkçe,Kürtçe,Arapça ve İngilizce anons uygulamasını başlattı.

Dört dilde anaons sonucu gidecekleri yeri ve zamanı kendi dilleriyle daha iyi anlayan yolcular daha önce yaşadıkları birçok sıkıntından kurtuldu.

Özellikle Suriye'de çıkan iç savaştan kaçan mülteciler başka dil bilmediklerinden dolayı seyahat esnasında birçok sıkıntıyla karşı karşıya kalıyorlardı.

Arapça anons yapılması sonucu gidecekleri yeri ve zamanı doğru öğrenen Suriyeli mülteciler daha kolay seyahat edebilme imkanına sahip oldu.

Son yıllarda Şanlıurfa'nın turizm açısından ilerleme kaydetmesi bu ile birçok yabancı turistin gelmesini sağladı.Yurtdışından gelen turistlerin diğer dilleri bilmemesi birçok sıkıntıyı da beraberinde getirdi.İngilizce anonsun yapılması yabancı turistler için de kolaylık sağladı.

Dört dilde anons yapılması aynı zamanda firma çalışanları da olumlu etkiledi. Önceleri gelmeyen yolcunun peşinden koşuşturan veya yolcunun nereye gideceğini anlamayan firma çalışanları çoğu zaman dilini bilmediği yolcuyla aynı dili konuşan birisini bulmaya çalışararak sıkıntı yaşıyorlardı.

Urfa'nın bir insan mozaiği olduğunu söyleyen Astor Turizm Müdürü Ömer Geçgel Urfa şehrinde her dili konuşan insan olduğunu dört dilde anons yapılmasını çok olumlu bulduklarını ifade etti.

Yolcuları bilgilendirme açısından dört dilde yapılan anonsun çok iyi olduğunu belirten Ömer Karagöz " Hemen hemen başka otogarda olmayan bir uygulama.Yolcularımız da memnun.Urfa turizm bölgesi olduğu için yabancı turistler için de iyi.Herkes için güzel olan bu uygulamanın diğer otogarlarda olmasını istiyoruz." diye konuştu.

Veysel Ögen ise dört dilde anonsun kendileri için çok faydalı olduğunu belirterek şöyle konuştu:" Şu an bu uygulamayla yolcularımız otobüslerini rahatlıkla buluyorlar.Ama daha önce biz yolcuların peşine düşüyorduk.Bazen onları bulamıyorduk.Ben istiyorum ki bütün otogarlarda böyle bir uygulama olsun"

Sadece Türkçe anons yapıldığında Arap ve Kürt kardeşlerimiz anonsu anlamadıkları için otobüsü kaçırıyorlardı" diyen İsmail Alkan "Arapça anons yapıldığında Arap kardeşlerimiz gidip otobüsüne biniyor.Kürtçe anons yapıldığında Kürt kardeşlerimiz otobüsüne biniyor.Çok güzel bir uygulama" ifadelerini kullandı.

Özellikle Suriyeli mültecilerin gelmesiyle beraber bir ihtiyaç olarak hayata geçirildiğini söyleyen Mehmet Toprak müşterilerden çok olumlu tepkiler aldığını böyle bir uygulamanın her yerde olmasını tavsiye ettiklerini belirtti.(Osman Gülebak/Sedat Kuşulay-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir