• DOLAR 32.515
  • EURO 34.953
  • ALTIN 2431.408
  • ...
Konya'da sağlıklı insan ilişkileri semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Selçuk Üniversitesi Rektörlüğü tarafından üniversite personeline yönelik 'İş Ortamında Sağlıklı İnsan İlişkileri' konulu hizmet içi eğitim semineri düzenlendi. Seminere Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Hasan Kürşat Güleş, Prof. Dr. Mehmet Musa Özcan ve Prof. Dr. Mustafa Şahin, Genel Sekreter Fazilet Uyar, idari birimlerin yöneticileri ve personeli katıldı.

 

"Dinlemek, anlamak ve anlaşılabilmek sanat gibidir"
İş ortamında çalışanlar arasındaki iletişimin nasıl olması gerektiğine ilişkin bilgi veren Doç. Dr. Mehmet Altınöz, "Etkin bir iletişimde rahat bir ortam oluşturmak, aktif olarak dinlemek, açık bir mesaj vermek, mesajın anlaşılma derecesini kontrol etmek ve gerekli durumlarda açıklama ve tekrarlama yapmak önemlidir. Etkin bir iletişimde ayrıca muhatabın anlaşılabilmesi ölçüsünde ona yardımcı olunabilir. Dinlemek, anlamak ve anlaşabilmek dediğimiz konu sanat gibidir. Bunu bu şekilde ele almak anlatılanlara yoğunlaşabilmek, anlaşılmadığında soru sormak ve anlatılan konuda önyargılı olmamak oldukça önemli bir süreçtir." dedi.

 

"Kaşlar ve gözler ele verir"
Etkin iletişimde jest ve mimiklerin önemine vurgu yapan Doç. Dr. Altınöz, "Kaşlar ve gözler etkin iletişimde dinleyicilerin duygularını en iyi ifade eden reflekslerdir. İletişimden kopan kişiyi ele verir. Bu konuda surat çizgisi de çok tesirlidir. Göz bölümündeki refleksler ve konuyu kaçıran kişilerin elleriyle yaptığı gergin hareketler de iletişimin koptuğunun anlaşılmasını sağlar." ifadelerini kullandı.

 

Seminerin sonunda Selçuk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hakkı Gökbel, Doç. Dr. Mehmet Altınöz'e ebru tablo hediye ederek, katılımları nedeniyle teşekkür etti. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir