• DOLAR 32.578
  • EURO 35.013
  • ALTIN 2431.08
  • ...
Konya Büyükşehir, "e-TR Ödülleri"nde üçüncü kez finalde
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA- Konya Büyükşehir Belediyesi, TÜSİAD ve Türkiye Bilişim Vakfı tarafından düzenlenen e-TR Ödüllerinde 'Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi' ile finale kalarak üçüncü kez finale kalma başarısı gösterdi. ATUS; ücretsiz kısa mesaj servisi, mobil uygulaması, karekod uygulaması ve web sitesi aracılığıyla "Otobüsüm Nerede?" sorusunu cevaplandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi, Türk Sanayicileri ve İşadamları Derneği (TÜSİAD) ve Türkiye Bilişim Vakfı (TBV) tarafından bu yıl 11'incisi gerçekleştirilecek 'eTR Ödülleri'nde üçüncü kez finale kaldı.

Daha önce "KOSKİ Mobil İş Takip" ve "Konya Şehir Rehberi" projeleri ile Büyük Ölçekli Belediye Ödülü'nü alan Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya'da büyük ilgi gören "Akıllı Toplu Ulaşım Sistemi (ATUS)" ile üçüncü kez finale kalmayı başardı.

"Ödüller 12 Aralık'ta sahiplerini bulacak"
"Kamudan Vatandaşa e-Hizmetler", "Kamudan İş Dünyasına e-Hizmetler", "Kamudan Kamuya e-Hizmetler" ve "Yerel Yönetimler" kategorilerinde toplam 52 projenin başvurduğu "eTR Ödülleri"nde 24 proje her biri konusunda uzman kişiler tarafından yapılan değerlendirme sonucunda finale kalmaya hak kazandı.

11. eTR Ödülleri, 12 Aralık'ta Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde (TBMM) sahiplerini bulacak. TBMM'de gerçekleştirilecek tören sırasında jürinin yapacağı elektronik oylama ile sonuçlar belirlenecek.

Akıllı toplu ulaşım sistemi ATUS
Vatandaşların toplu ulaşımı daha verimli, daha kolay kullanabilmesi ve duraklarda daha az beklemesi için tüm toplu ulaşım duraklarını "Akıllı Duraklara" dönüştürürken; ücretsiz kısa mesaj servisi, mobil uygulaması, karekod uygulaması, araç içi bilgilendirme ekranı ve web sitesi aracılığıyla "Otobüsüm Nerede?" sorusunu cevaplandırıyor.

Konya Büyükşehir Belediyesi tarafından test uygulaması sürdürülen ATUS'un web uygulaması 3 ayda 2 milyondan fazla kullanıldı. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir