• DOLAR 32.558
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2427.801
  • ...
Ayakkabı imalatında çalışacak eleman bulunamıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

KONYA - Ayakkabıcılar sitesinde imalat yapan esnaf işleriyle ilgili sıkıntılarının olmadığını sadece çalışacak eleman bulamadıklarını belirtti.

Konuyla ilgili konuşan saya atölye sahibi Emrah Ataş,"Bizim işimiz tamamen sezonluk bir iştir. Yazın kışlık, kışın da yazlık yapılır. Yağmur ve kar bizim işimizi daha fazla etkiliyor. İşlerimiz bu dönemde oldukça yoğun oluyor. Mevsimlik ve yazlık ayakkabı giyen vatandaş havaların soğumasıyla kışlık ürünlerimize rağbet ediyorlar. Bundan dolayı işlerimiz sezona bağlı bir şekilde ilerliyor. Yaz mevsiminde kışlık ayakkabı giyemeyen vatandaş yaz sezonunda da yazlık çeşitlerimize rağbet ediyorlar." dedi.

Eleman sıkıntılarının had safhada olduğun ifade eden Ataş, "Kunduracılar arasında 3-4 ay işsiz kalınması söylentileri gerçeği yansıtmıyor. Çalışan insan her zaman çalışır ki bizim sektörde boş kalma ihtimaliniz yok. Çünkü her sezon gelecek sezon için hazırlık yapıldığından boş kalmak söz konusu değil. Bu da temelden yani çıraklıktan başlayan ustaların sayısını oldukça düşürmüş durumda. Günümüz gençleri okumak için çabalıyorlar. Meslek sahibi olmadıklarından okullarına devam edemeyen birçok kişi meslekleri olmadığı için asgari ücretle fabrikalarda çalışıyorlar. Bu ayakkabı sektöründe üç beş yıl gibi kısa bir zamanda istenildiği taktirde deneyimli bir usta olunabiliyor hatta kendi işinin sahibi patron olanlar bile var." İfadelerini kullandı.

Yetişmiş elemanların maddi anlamda iyi para kazandıklarına dikkat çeken Ataş, "Maddi anlamda da olukça yüksek bir meblağ kazanılabiliyor. Mesela 2-3 kişilik bir ekip aylık 2 bin 500 TL ile 3 bin 500 TL arasında maaş alabiliyor. Tabi bu kişilerin çalışmalarına göre de değişmektedir."dedi. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir