• DOLAR 32.518
  • EURO 34.582
  • ALTIN 2502.424
  • ...
HÜDA PAR`dan Bismil`de seçime hazırlık semineri
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
DİYARBAKIR - Seçim çalışmalarını sürdüren Hür Dava Partisi, Bismil`de seçime hazırlık semineri düzenledi. Seminere, HÜDA PAR Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Yalçın, Parti Medya ve Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdurahman Cens, partililer ve halk katıldı.
 
Kur`an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda konuşan HÜDA Par Eğitim ve Sosyal İşlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulsamet Yalçın, adaletin gelmesi ve insanların hem bu dünya hem ahirette mutlu olması için çaba ve uğraş içinde olunması gerektiğini belirterek, "Allah katında herkesin elini bu yükün altına sokup yükü sırtlanması lazım. Adalet mülkün temelidir. Adaletti insanlara götürmezsek Allah bize başarı vermez. Hür Dava Partisi şemsiyesinin altında adaletin hakim olması için durmadan çalışacağız. Bizim ve diğer insanların arasındaki fark budur. Allah`a olan görevimizi yerine getirelim Allah bizden razı olsun." dedi.
 
Daha sonra mikrofonu alan Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Bahattin Temel, kapı kapı dolaşarak insanların yanında olunması gerektiğini ifade ederek, "Her gün yüzlerce ev, yüzlerce insan ziyaret ediliyor. Dinimizi davamızı bu insanlara götürüyoruz bu Allah`ın bize bir lütfüdür. Bir insan bizim elimizle hidayete ererse bu dünyadaki her şeyden daha hayırlıdır. Bundan dolayı seçime kısa bir zaman kala erkek, kadın, çocuk demeden herkes hizmette bulunacak ve gayret edecek. Hz Nuh gibi gece gündüz demeden çalışacak insanlara gidilecek bu işin neticesinde kaç tane insan kötü yoldan doğru yola gelirse karanlık hayatın içinden çıkıp hidayete erirse Allah şahittir ki, bize büyükşehir belediyesi ve her şeyden daha hayırlıdır. Bizim asıl gayemiz budur. Bunun için meydanlara çıktık bunu unutmayalım. Bizler ne koltuk ne dünya ne de başka bir menfaat için çalışıyoruz sırf Allah rızası için çalışıyoruz. Allah`ın rızası yoksa zerre kadar bir gayretin içine girmeyiz." şeklinde konuştu.
 
"HÜDA PAR`ı değil İslam`ı anlatın"
HÜDA PAR adına gerçekleştirilen ziyaretlerde parti yerine İslam`ın anlatılmasını tavsiye eden Temel, "İnsanlara İslam`ı anlatın. Bizim insanlarımızın İslam`a ihtiyacı vardır. Yüzyıldır insanlarımızı Allah`ın dininden uzaklaştırmışlardı. O zalimlerden sora yeni zalimler çıkarak onlara yardım ederek insanlarımızı bozdular. Avrupa`daki o bozukluk ve hayasızlığı içimize soktular, Müslümanların adetleri inançlarını ve örflerini bozdular. Bizlere çok büyük bir hizmet düşüyor, Çok çalışmamız lazım üzerimize çok büyük bir yük var. Allah bize büyük bir fırsat vermiştir bu fırsatı elden kaçırmamız lazım. Görevimizi yapmazsak insanlara gitmezsek Allah bizi cezalandıracak. Durmadan bıkmadan yolumuza devam etmemiz lazım. Allah`ın karşısına yüzü ak olarak çıkmamız için, insanların bize şahitlik ederek bunlar bizi ziyaret etti bize tebliğ etti demeleri lazım…
 
Bizler çalışmamızı yapalım belediye seçiminde hiçbir belediyeyi alamasak da bu bizim içim bir zaferdir. Çünkü bizler görevimizi yapmış olacağız, bizler tüm insanların evine gitmiş olacağız ve insanların bizi tanımalarını sağlayacağız. Seçimden sonra da bu insanları ziyaret edeceğiz ve Allah`ın davasını götürmeye devam edeceğiz." dedi.
 
Seminer partinin Medya ve Tanıtımdan Genel Başkan Yardımcısı Abdurrahman Cens, parti çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi.
 
Son olarak İsa Aydın ve Bahattin Temel, katılımcıların sorularını yanıtladı.
 
Seminer Mola Sabri Ortaç Hocanın sona erdi. (Hasan Gündüz - İLKHA)

 

 
 
 
 
 
 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir