• DOLAR 32.428
  • EURO 35.031
  • ALTIN 2325.97
  • ...
Tekzip Metni
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Tekzip metni
 
Gazetemizde 19.07.2013’te “Hem görevden uzaklaştırdı hem de tazminata mahkum ettirdi işte 28 Şubat kaymakamı” haberiyle 28 Şubat sürecinde Batman Hasankeyf ilçesinde bir doktorun yaşadığı mağduriyeti kamuoyuyla paylaşmıştık. Haberimiz üzerine o dönemde Hasankeyf’te görev yapan Ahmet Erdoğdu, avukatı aracılığıyla mahkemeye başvurarak gazetemizde o dönemde yaşananları anlattığımız iddialara cevap verdi. İşte kaymakam Ahmet Erdoğdu’nun gazetemize gönderdiği tekzip metni;

19.07.2013 TARİHLİ DOĞRUHABER GAZETESİ VE İNTERNETTEKİ HABERLE İLGİLİ CEVAP VE DÜZELTME

1-Doğru Haber Gazetesinin 19.07.2013 tarihli sayısında yayınlanan ve internet sayfasında da halen yayında bulunan yazar Şükrü GÜNDÜZ’ün yaptığı “Hem Görevden Uzaklaştırdı…Hem De Tazminata Mahkum Ettirdi İşte 28 Şubat Kaymakamı” başlıklı haberde bahsi geçen Dr.Abdülgani YILDIRIM’ın görevden atılmasının şahsımla hiçbir alakası yoktur.

Bu konuda Buldan Asliye Hukuk Mahkemesinin 2012/283 E.2013/223 K.sayılı gerekçeli kararı ilişikte sunulmuş olup,tekzip hakkımız sınırları içindeyse aynen yayınlanmasını talep ediyorum. Zira kararda da ayrıntıları ile belirtildiği üzere Dr.Abdülgani YILDIRIM’ın işten atılması sürecinde benim herhangi bir dahlimin bulunmadığı, haberde mağduriyetin dile getirilmesinden ziyade özellikle isim ve unvan belirtilmek suretiyle hedef gösterildiğim, işten atılmasına benim sebep olduğum yönünde gerçeğe aykırı yayın yapılması suretiyle kişilik haklarımın ihlal edildiği ve tazminata hükmedildiği belirtilmektedir. Yine Buldan Sulh Ceza Mahkemesinin 2012/68 D.İşler sayılı dosyasından benzer iddiaları içeren haberin yayından kaldırılmasına karar verilmiştir.
 
2-Batman Hasankeyf İlçesinde başörtüsüne savaş açtığım tamamen iftiradır.Şahsımın o dönemde ve halen yürürlükte bulunan mevzuata aykırı hiçbir uygulaması olmamıştır. Hiçbir uygulamam ve kararım idari ve adli denetim süreçlerinde iptal edilmemiştir.
 
3-Ülkemizde yargının bağımsız olduğunu, Kaymakamlardan talimat almayacağını veya Kaymakam ile işbirliği yaparak karar vermeyeceğini okul çağına gelmeyen çocuklar dahi bilmektedir. Böyle bir iddiaya kargalar bile güler.
 
4-Herhangi bir ailenin parçalanmasını bırakın başta Hasankeyf olmak üzere görev yaptığım her yerde birlikte yaşayan çiftlerin nikahlanması ve aile bütünlüğünün sağlanmasına yönelik çalışmalarım görev yaptığım yerlerde bilinmektedir. Bu güne kadar hiçbir kişinin şeref ve haysiyeti ile alay etmedim.Ama bu iddiaları dile getirenlerin bağımsız mahkemelerce cezalandırıldıkları belgeler ile sabittir.
 
5-Öğrencilerimizin okula devamlarını sağlamak eğitim ve öğretimlerini en sağlıklı koşullarda sağlamak dışında öğrencilerle ilgili hiçbir eylemim ya da kararım olmamıştır. Aksini iddia edenler belgeleriyle hareket etmek zorundadır.
 
6-Cumhuriyet Bayramı resepsiyonunda Meslek Lisesinin otollere ve lokantalara staja giden ve oralarda her müşteriye servis hizmeti yapan ağırlama ve gıda bölümü öğrencilerine servis yaptırmamın dışında öğrencilere içki içirdiğim iddiası çok çirkin ve iftiradır. Küçüklerin zararlı alışkanlıklardan korunması konusunda verdiğim talimatlar çalıştığım yerlerde emniyet ve jandarmada bulunan toplantı tutanaklarında mevcuttur.
 
7- İptal edilen içki ruhsatını benim verdiğim iftiradır. Böyle bir yetkim de bulunmamaktadır.
 
8-Buldan Kaymakamlığına başladığımda BELSAM’ın yaklaşık 20.000.TL.nakti vardı.1999 yılından 2008 yılına kadar 9 yılda toplam 20.000.TL.nakte sahip olan işletme benim çalıştığım 5 yılda (2008-2013) nakit varlığını 30.000.TL.artırarak 50.000.TL.ulaştırmıştır.Buna ilişkin bilgi ve belgeler işletmenin muhasebe kayıtlarında mevcuttur.
 
9-Hiçbir öğretmen ve personel hakkında dindar ve muhafazakar olduğu için soruşturma yapılmamıştır. Aksini iddia edenler belgelerini sunmak zorundadır.
 
10-Hayvan çiftliğim varsa bunu kanıtlayana hibe etmeye hazırım ve burada bunu taahhüt ediyor ve şeref sözü veriyorum. Didim’de evim olduğu doğrudur. Buna ilişkin bilgi ve belgeler 3628 Sayılı Kanun gereği tarafımdan İçişleri Bakanlığına yasal süresinde sunulmuştur.21 yıldır çalışan Kaymakam ve öğretmen olan eşimin bir yazlık ev ve araba sahibi olmasının nesi yanlıştır.
 
11-Buldan refaranduma hayır dedi diye bunun sorumlusunun kaymakam gösterilmesini kabul edenler aynı kaymakamı Buldan da çalıştığı dönemde seçimi kazanan AK Partili Belediye Başkanının kaymakam sayesinde seçimi kazandığını kabul etmeliler. Şahsımın refarandum ya da seçim işlemlerinde kanunen görevim olan hususlardan başka hiçbir tasarrufum olmamıştır.
 
12-Emniyet teşkilatına ve diğer kamu kurumlarına kanunen yapmak zorunda oldukları görevler dışında hiçbir talimatım olmamıştır. Bazı kişilerin tarafımdan mahkemeye verilmesi Anayasamız ve diğer kanunlarımızla şahsıma tanınan hakların kullanılmasından ibarettir.

12.09.2013
Ahmet ERDOĞDU
Kaymakam

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir