• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...
Malatyalı engellilere engelsiz yaşam
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


MALATYA- Engelsiz bir yaşam için bugüne kadar birçok engelliye farklı hizmetler sunan Malatya Belediyesi, engelli vatandaşların sosyal hayata adaptasyonunu kolaylaştırmak amacıyla uygulamaya koyduğu engelli özel araçlarına bir yenisini daha ekledi.

 

Daha önce engelli vatandaşların kullanımı için özel olarak dizayn edilen 2 adet minibüsün ardından, yeni bir araç daha alınarak, engelliler için dizayn edildi. Yeni araç, önceki araçlar gibi, tekerlekli sandalyeli engelli vatandaşlara, kartlı sistemle hizmet verecek.

 

400 engelli vatandaşımızın faydalandığı bu hizmet kapsamında, tekerlekli sandalyeye bağımlı vatandaşlarımıza verilmiş olan kartlara aylık puan yükleniyor. Bu uygulama sayesinde engelli vatandaşlar, ihtiyaçlarına göre araç talebinde bulunarak istedikleri yere gidebiliyorlar.

 

Alınan yeni araç ile ilgili yapılan açıklamada, "Engelli vatandaşlarımız için dizayn edilen bu özel araçlarımız Malatya genelinde hangi yaşta olursa olsun, tekerlekli sandalyeye bağımlı olarak yaşamını sürdüren ve evlerinden çıkamayan engelli vatandaşlarımızın ulaşımlarını, daha rahat sağlamaları için kendilerine tahsis edilmiştir. Engelli vatandaşlar, kendilerine tahsis edilen puan nispetinde, gerek mecburi işlerinde, gerekse de sosyal ve kültürel yaşamlarında, bu araçlardan faydalanabiliyorlar." denildi. (Enis Ağırbaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir