• DOLAR 32.34
  • EURO 35.112
  • ALTIN 2307.62
  • ...
Karla mücadele için hazırlıklar tamamlandı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- İl Özel İdaresi, kış aylarında özellikle dağ bölgesinde bulunan ilçe ve köy yollarının kar nedeniyle kapanmaması için ekiplerini 7 gün, 24 saat görev yapacak şekilde kış mevsimi süresince 568 köy yolunun devamlı süre ile açık tutmak için çalışmalarını tamamlandı.

Bursa İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bilal Çelik önümüzdeki günlerde kar yağışının bölgede etkili olacağını haberini aldıklarını belirterek, "Özellikle yüksek kesimlerde bulunan köylerimiz kar yağışından hemen etkileneceklerdir, İl Özel İdare karla mücadele ekiplerimiz derhal bu bölgelerimize müdahale edecek ve köy yollarımız kapalı kalmayacaktır. Bursa İl Özel İdaresi karla mücadele ekibimiz 12 greyder, 4 kar bıçaklı kamyon, 4 dozer ve 4 kepçeden oluşan 60 kişilik ekiple kapanan veya ulaşımı zorlaşan köy yollarını ulaşıma açmak için aralıksız olarak çalışacaktır." Dedi.

Geçtiğimiz yıl kapanan köy yollarının ekiplerin özverili çalışmaları neticesinde neredeyse hiç kapalı kalmadığını sözlerine ekleyen Çelik, " inanıyorum ki bu yılda vatandaşlarımız ulaşım konusunda yoğun kar yağışından etkilenmeyeceklerdir. Şuan için 568 köyün toplam 3 bin 760 kilometre olan yollarında ulaşımda sıkıntı yaşanmaması için ekipleri hazır bir şekilde beklemektedir "ifadelerini kaydetti. (Zeki Aras-İLKHA)



Bu haberler de ilginizi çekebilir