• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...

BURSA-Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği işbirliğiyle, Kurumsal Yönetim Seminerleri Projesi kapsamında düzenlenen "Şirket Değeri Oluşturmada Kurumsal Yönetimin Rolü" toplantısında Bursa'nın kurumsal yönetim analiz raporu ele alındı.

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur böyle nitelikli bir seminere ev sahipliği yapmaktan ve birbirinden değerli isimleri BTSO çatısı altında buluşturmaktan dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Kurumsal yönetim anlayışının gelişmesi ve yaygınlaşması adına başarılı çalışmaları takdirle izlediklerini belirten Onur "Türkiye olarak dünyanın en büyük 10 ekonomisi arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu hedefe ancak, özel sektörümüzü büyüterek ve dünyaya entegre ederek ulaşabiliriz. Şirketlerimizin rekabet gücünün yükselmesi ve küresel arenada boy göstermeleri ise, finansal ve operasyonel açısından dünya ile aynı yönetim frekansını yakalamakla mümkün olacaktır." şeklinde konuştu.

Türkiye Kurumsal Yönetim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen ise konuşmasına, Bursa'nın kendisi için olan öneminden bahsederek: "Bursa tarihten beri önemli bir kent. İpekyolunun bitiş noktalarından dolayı stratejik bir kent ve Osmanlı İmparatorluğu'nun ilk başkenti. Tükiye'de var olduğumuzun, kültür mirasımızın en önemli kentlerinden bir tanesi." Dedi.

Borsa İstanbul Başkanı Dr. İbrahim Turhan ise, Bursa ile ilgili önemli bir konuya değinerek, Borsa İstanbul'da 428 şirketin bulunduğunu, ancak otomotiv, makine, tekstil, gıda, mobilya ve daha birçok sektörde Bursa firmaları incelendiğinde sadece 18 tanesinin halka açık olduğunun altını çizdi. Kurumsal yönetim endeksinde ise 45 şirketin bulunduğunu ve Bursa'dan herhangi bir şirketin bu listede yer almadığını da sözlerine ekleyen Turhan, kurumsal yönetimin, işletmelerin insan ömrünü aşabilmesi adına vazgeçilmez olduğunu belirtti.

Borsa İstanbul Başkanı Dr. M. İbrahim Turan, TKYD Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Göçmen, İş Yatırım Menkul Değerler AŞ Yönetim Kurulu Başkanı, İş Bankası Genel Müdür Yardımcısı İlhami Koç'un panelist olduğu toplantıda, Kurumsal Yönetim Derneği tarafıdan yapılan algı araştırması sonuçlarını değerlendirilmesi, Bursa'da kurumsal yönetimin şirketler tarafından nasıl algılandığı, Bursa gibi uluslararası rekabette Türkiye için önemli olan bir şehirde daha doğru, daha fazla ve daha etkin kullanılması adına neler yapılması gerektiği masaya yatırıldı. (Zeki Aras-İLKHA)