• DOLAR 32.504
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Mısır cuntasına `tutuklu kızları bırak` çağrısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Dünya Müslüman Alimler Birliği, Mısır`da darbe karşıtı gösteri sırasında gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi"ne mensup 21 genç kızdan 14`üne 11`er yıl hapis cezası verilmesini kınayarak, genç kızların derhal serbest bırakılması çağrısında bulundu.
Birlik Başkanı Yusuf el-Karadavi ve Genel Sekreter Ali el-Karadaği imzasıyla yayımlanan açıklamada, "Müslüman Alimler Birliği, dünyada özgürlüğü ve onuru için direnen kadınların maruz kaldıkları muameleyi ve özellikle Mısır`da sadece darbe karşıtı gösteriler düzenledikleri için gözaltına alınan 14 kız öğrenciye 11`er yıl hapis cezası verilmesini kınamaktadır" ifadeleri yer aldı.

"Düşünce suçlusu" oldukları nitelendirilen öğrencilerin derhal serbest bırakılması çağrısının yer aldığı açıklamada, "Genç kızlar hakkında verilen keyfi hükümler, yargının adalete değil darbecilere tabi olduğunun ispatıdır" denildi.
Açıklamada ayrıca, dünya genelinde insan hakları kuruluşları ve özgürlük savunucularına, Mısır`da adalet, onur ve hürriyet için mücadele eden kadınlara destek olmaları çağrısı yapıldı.

Her gün 07.00`da yaptıkları eylemlerle darbeyi protesto eden ve 31 Ekim`de gözaltına alınan "Sabah 7 Hareketi" üyesi kız öğrencilerden 14`ü, çıkarıldıkları mahkeme tarafından 11`er yıl 1`er ay hapis cezasına çarptırılmış, yaşları 18`den küçük 7 kız öğrencinin ise ıslah evine gönderilmesi kararlaştırılmıştı.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir