• DOLAR 32.329
  • EURO 35.092
  • ALTIN 2295.738
  • ...

GAZİANTEP- Gaziantep ilçesi Nizip Ticaret Odasının, 27 Kasım'da yönetim kurulu başkanı Mehmet Özyurt başkanlığında gerçekleştirdiği iş seyahati İtalya'nın Sicilya adasında bulunan Palermo şehrinde ikili görüşme şeklinde organizasyonu gerçekleştirdi

Organizasyon kapsamında inşaat, baklagil ve fıstık sektöründe bulunan İtalyan iş adamları ile NTO üyeleri arasında ikili görüşmeler yapıldı. Organizasyona Sicilya Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ve MED Euro Export başkanı Grazia Clementi ev sahipliği yaptı.

Domenico Romeo, Türkiye firmalarını Palermo'da ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirerek, "İlçemizin önde gelen sektörlerinden olan Antep fıstığının Sicilya adasında önemli bir pazara sahip sahiptir. Bu sektöre yönelik ülkemiz özellikle ilçemiz ile iş birliği sağlamak istiyoruz. Sicilya'daki Antep fıstığı firmaları daha çok Yunanistan, İran ve Güney Amerika ile ihracat yapıyor ve oradaki fıstıkların Türkiye'deki fıstıklardan daha ucuzdur ancak kalitesi Türkiye'deki fıstıkların altındadır." Dedi.

Görüşmede konuşan MED Euro Export başkanı Grazia Clementi ise, dünya üzerinde birçok ülke ticari ilişkiler kurduklarını ifade ederken, oluşturmuş oldukları ihracat merkezine ülkemizi de dâhil etmek istediklerini ve bu nedenle NTO heyetini ağırlamaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

Görüşmede söz alan NTO başkanı Özyurt ise, iki ülke arasındaki ticari ilişkilerin artması ve Nizip'in tanıtımı, ekonomisi için her türlü işbirliği teklifine açık olduğunu, bu kapsamda önümüzdeki süreçte sürekli irtibat halinde bulunacaklarını ifade ederek, kendilerini ağırladığı için Sicilya Fahri Başkonsolosu Domenico Romeo ve MED Euro Export başkanı Grazia Clementi'ye teşekkür etti. (Bayram Çakar- İLKHA)