• DOLAR 32.537
  • EURO 35.01
  • ALTIN 2434.22
  • ...
"Ötekileştirme yanlıştır"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA- Cumhuriyet Başsavcılığı Denetimli Serbestlik Müdürlüğü tarafından düzenlenen Eğitim, İyileştirme, Yardım Hizmetleri ile İnfaz İşlemleri sertifika dağıtım töreni düzenledi.

Sertifika dağıtım töreninde Vali Celalettin Güvenç, GAP İdaresi Başkanı Sadrettin Karahocagil, Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu, Belediye Başkan Yardımcısı Fevzi Yücetepe, İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu ve İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Uğur Büyükhatipoğlu katıldı.

Denetimli Serbestlik projesinin ikincisini gerçekleştirdiklerini ifade eden Vali Güvenç, " 2012 yılında 110 kişi Denetimli Serbestlikten işe başlamış. 2013'te 100 kişi işe başlamış, toplamda 210 kişi istihdam etmişiz. Denetimli serbestlikle dışarıya çıkan kardeşimiz bizim insanımız. Bir şekilde suç işlemiş, suça bulaşmış ve cezasını çekmiş. Bu projelerimiz insanımızı tekrar hayatla barıştırma projesidir. Ben gururla ve şükrederek söylüyorum; 2009'da Doğalgaz kursunda 12 kişi, 2011'de yine doğalgaz kursunda 12 kişi, 2012'de de kaynakçılık, klima, bilgisayar, aşçılık ve doğalgaz kurslarından 60 kişi olmak üzere toplam 84 kişiyi meslek sahibi yapmışız. Topluma kazandırmışız" dedi.

"İnsanların en hayırlısı; insanlara en çok hizmet edendir" diyen Vali Güvenç, "gerisi laf-ı güzaftır. İnsanları kucaklayacaksın, insana hizmet edeceksin, insanı ötekileştirmeyeceksin" diye konuştu.

Konuşmasının sonunda "Artık bu ülkede iş var" diyen Vali Güvenç, "Meslek edinerek tembelliği bırakmak lazım artık. Buradan çağrı yapıyorum; herkes özellikle bir işe başlayarak meslek öğrensin ve bunun yaşı yok. Benim yaşım 30 oldu bundan sonra kaynakçı mı olacağım, kepçe operatörü mü olacağım demesin. İnsan isterse 40'ında da olur. Lütfen bir meslek sahibi olun, Sanayici, iş adamı ve müteahhitler çalıştıracak adam arıyor. Vasıfsız oldukları için çalışamıyor. O yüzden sizleri ve emek verenleri tebrik ediyorum" diyerek sözlerini tamamladı.

Sertifika töreninde konuşan Şanlıurfa Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Ademoğlu ise geçmiş yıllardaki uygulamalara atıfta bulunarak, günümüze kadar çok mesafe alındığını söyledi. Verilen eğitimlerde sertifika almaya hak kazanan başarılı kursiyerleri tebrik eden Başsavcı Ademoğlu, sertifikalarını alacak olan kursiyerlere hayatlarında başarılar dileyerek, konuşmasını sonlandırdı.

Konuşmaların ardından kursiyerlere Vali Celalettin Güvenç tarafından sertifikaları dağıtıldı. (Osman Gülebak-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir