• DOLAR 32.419
  • EURO 34.832
  • ALTIN 2491.907
  • ...
Arınç, "Allah, ona akıl fikir ve utanma duygusu versin"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa'2013 KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri' toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç hakkında "; Allah ona akıl- fikir, izan, biraz utanma duygusu versin."ifadelerini kullandı.

 

Bursa'2013 KOBİ ve Girişimcilik Ödülleri' toplantısına katılan Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

 

Bir gazetecinin CHP Tunceli Milletvekili Kamer Genç'in, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın eşi Emine Erdoğan'a yaptığı davranışıyla ilgili sorusu üzerine de şunları söyledi, "Yapılan işi görüp de 'Kamer Genç haklıdır' diyecek aklından zoru olan bir insanı düşünemiyorum. Bu, çok büyük bir saygısızlıktır. Ama bu insanın karakterinde bu var. Ve sadece hanımefendilere karşı değil, düşman bellediği özellikle Ak Partililer'den kim olursa olsun. Her yerde, her fırsatta hakaret etmeyi kendisine görev sayar. Bu, çarpık bir ruh haleti, klinik bir vakadır."

 

"Allah Kamer Genç'e akıl, fikir, izan, ve ahlak kırıntısı nasip etsin, biraz utanma duygusu versin"

Kendisi ile de geçmişte davalı olmuş ve tazminat ödemek zorunda kaldığını belirten Arınç "Eğer kenarda köşede biraz haram para olmuş olsaydı, onu tazminat karşılığı kendisine ödemek için size çok şeyler söyleyebilirdim. Ama sadece maaşım var. O da helal para. Başka ne söyleyeyim; Allah ona akıl- fikir, izan, ve ahlak kırıntısı nasip etsin biraz da utanma duygusu versin. Yapılması gereken bir tek şey var, o da partisinin bunun hakkında bu tür sözlere, bu tür hakaretlere razı olmadığını ifade etmesi. Partiden atmayacaklarını biliyorum. Çünkü birileri onu Ak Parti'ye karşı 'hakaret makinesi' olarak kullanmak istiyor. Ondan başka da bu işe talip ikinci bir insan bulamazsınız. Ama bir ana muhalefet partisine böyle bir milletvekili yakışmış. Umarım gereğini, en azından kulağını çekerek yaparlar."diye konuştu.

 

Arınç, Taraf Gazetesi'nde yayımlanan 'Fethullah Gülen'i bitirme kararı 2004'te MGK'da alındı'. başlıklı haber ile ilgili sorusu üzerine ise, 1 Mayıs 2009 tarihinden itibaren MGK toplantılarına girdiğini hatırlatarak şöyle konuştu, "Anılan tarihte böyle bir MGK kararı varsa ki bunlar gizlidir, Gazete bunu nasıl başlık yapmıştır? Bunu bilemem. Gazeteciler haber kaynaklarını da pek söylemezler. Ama bu 2004'te olduysa o tarihte ben meclis başkanıydım. Meclis başkanları biliyorsunuz, MGK da temsil edilmez. Hatta MGK Kanunu'nda yapılan daha sonraki anayasal değişikliklerde, üye sayısı arttırıldı. Bütün başbakan yardımcılarının girmesi mümkün oldu. Bakanlık sayısı da arttırıldı. Yani sivil ve asker üzerinde durulmak istenirse, daha sonra 2006'dan itibaren zannediyorum MGK üye profili de değişmiş oldu. Bu karar doğru mudur yanlış mıdır bunu bilemem. O kabul edilen toplantıda olmadığım için ikinci araştırma ihtiyacı henüz duymadım."

 

Arınç, Yüksek Askeri Şura toplantısı olduğunu ve Başbakan Erdoğan'ın bu konuda bir açıklama yapabileceğini belirterek, "Doğrusu kendisini ilgilendirdiği için, belki başka arkadaşlarımız bu konuyla ilgili söyleyebilirler." ifadelerini kullandı.

 

"İrtica bir tehlike olarak görülürke,n Ak Parti hükümetleri döneminde bu tamamen kabul edilmedi"

AK Parti olarak 2002 yılında iktidara geldiklerini ve 11 yılı doldurduklarını hatırlatan Arınç, " Bu 11 yılda o MGK'da kabul edildiği varsayılan konuların hiç birisi gerçekleşmediği gibi, bunun tam aksine dindarları dini toplulukları bireysel olarak insanları rahatsız edecek, onları takip altına alacak, onlarla ilgili bir takım olumsuz çalışmalar yapacak hiçbir şey yapmadık. Aksine bütün ayrımcılıkları ortadan kaldırdık. Eskiden kırmızı kitap diye bilenen Milli Güvenlik Siyaset Belgesini de tamamen değiştirdik. Orada irtica bir tehlike olarak görülürken, yeşil tehdit olarak bir iç tehlike olarak görülürken, Ak Parti hükümetleri döneminde bu tamamen kabul edilmedi. Milli Güvenlik siyaset belgesinde irticayı bir iç tehdit olmaktan çıkaran bir hükümet nasıl olur ki böyle yazılı olduğu şekliyle bir şey yapmış olsun. Taraf Gazetesi bunu nereden temin etti? Böyle bir şeyi niçin başlığa çıkardı? Bunun son gelişmelerle yakın bir ilgisi var mıdır yok mudur onu da kamuoyu rahatlıkla takdir edebilir."diye konuştu. (Zeki Aras -İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir