• DOLAR 32.598
  • EURO 34.831
  • ALTIN 2509.425
  • ...
Arınç: "Tek suçumuz başörtüsünü savunmaktı"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA - Bir takım açılışlar için Bursa'ya gelen Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, Mihraplı Abdulkadir Can İmam Hatip Lisesi'nin açılışında yaptığı konuşmada Türkiye'de başörtüsünün yasaklandığı yılları hatırlatarak, "Tek suçumuz başörtüsünü savunmaktı." ifadelerini kullandı.

 

Bursa'da hayırsever işadamı Cemalettin Can tarafından inşa edilen Mihraplı Abdulkadir Can İmam Hatip Lisesi'nin açılışı Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç'ın katılımıyla yapıldı.

 

Açılışa, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, AK Parti Bursa milletvekilleri Canan Candemir Çelik, Bedrettin Yıldırım, İl Milli Eğitim Müdürü Atilla Gülsar ve Bursa protokolü katıldı.

 

"14 yıl evvel başörtülü ant içmeye gelen hanımefendiye ne yapıldığını biliyoruz"
Açılıştı yaptığı konuşmada, 31 Ekim tarihinden bu yana TBMM'ye başörtülü hanım milletvekillerinin gelebildiğini ifade eden Arınç, "Bu çok büyük bir başarı ve zenginliktir. Bir zamanlar partilerin kapatıldığı, darbe hazırlıkları yapıldığı, bir zamanlar başörtüsünü savunmanın en büyük suç olarak kabul edildiği Türkiye'den geliyoruz. Daha 14 yıl evvel başörtülü ant içmeye gelen hanımefendiye ne yapıldığını biliyoruz." şeklinde konuşarak Merve Kavakçı'nın meclisten çıkarılma hadisesini hatırlattı.

 

"Başının örtüsünü bir şeref madalyası olarak taşımasını tebrik ediyorum"
Allah'a hamd etmeliyiz diyerek konuşmasına devam eden Arınç, "Türkiye'de zihniyet değişimi oluyor, yasaklar kalkıyor, ayrımcılıklar kalkıyor. Bugün kardeş olduğumuzu, bu ülkenin birinci sınıf yurttaş olduğumuzu daha yakından görüyoruz. O güzel örneklerden birisi de Bursa Milletvekili Canan hanımdır. Burada yaptığı konuşma da çok önemlidir. Başının örtüsünü bir şeref madalyası olarak taşıması çok önemlidir. Kendisini tebrik ediyorum" diye konuştu.

 

"Tek suçum başörtüsünü savunmaktı"
Kapatılan 4 siyasi partinin milletvekili olduğunu dile getiren Arınç, konuşması sırasında duygulanarak şöyle devam etti: "4 siyasi partisi kapanan bir milletvekiliyim. Her kapatma davasında ikinci sanıktım. Tek suçum vardı. Başörtüsünü savunmak. Başkalarını suçu başka şeylerde. Bizim suçumuz başörtüsünü savunmaktı. Affedilemez bir suçtu. Şimdi yeni bir Türkiye var. Bu yeni Türkiye, herkesin inancını rahatlıkla yaşayacağı bir Türkiye oldu."

 

"Dünya malı dünyada kalır"
"Allah şahittir ki bu sadaka-i cariye Allah rızası içindir karşılığını da sadece kendisinden istiyorum" diyen İşadamı Hayırsever Cemalettin Can, "Bu okulu yapmak benim için büyük bir gurur. Sesimi duyan herkese sesleniyorum. Dünya malı dünyada kalır. Allah rızası için yaptıklarımız önemli. Fakir ve zengin herkesin yapabileceği bir sadaka vardır. Bir hayra vesile olabiliriz. Bunun karşılığını yüce Rabbimiz verir." dedi.

 

31 Ekim de TBMM'ye başörtülü girmenin önünün açıldığı zaman başörtüsü takıp meclise öyle gelen milletvekillerinden Bursa Milletvekili Canan Candemir Çelik ise, kendisinin de imam hatip lisesi mezunu olduğunu belirterek, "O zaman da bir hayırsever bir İmam Hatip Lisesi yapmıştı. Ben de o lisede okudum ve bugün burada sizlerle birlikte hayırlı bir işte buluştuk çok şükür Rabbime."diye konuştu.

 

Programın sonunda Arınç, Bursa protokolü ile birlikte okulun açılışını yaptı. Sınıfları gezerek öğrencilerle sohbet eden Arınç, "Aranızda Münevver var mı" sorusuna 'hayır yok' cevabı alınca, "Eyvah hanıma söyleyeceğim" demesi gülüşmelere yol açtı.

 

En son Yardımsever Can ailesiyle hatıra fotoğrafı çekinen Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Kestel ilçesindeki Kestel Anadolu İmam hatip Lisesi'nin açılış programına geçti. (Zeki Aras - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir