• DOLAR 32.546
  • EURO 34.92
  • ALTIN 2425.897
  • ...
Alimler, Ümmetin Vahdeti için buluştu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
İSTANBUL- Türkiye'de bu yıl ikincisi düzenlenen 26. Dünya İslami Mezhepler Arası Takrip Kurultayı Toplantısı'na Irak, Mısır, İran, Cezayir ve Pakistan'ın da aralarında bulunduğu 25 ülkeden Alimler katıldı.
İslam düşmanlarına karşı birlik çağrısı
Toplantıda konuşan İran İslami Mezhepleri Yakınlaştırma Kurumu Genel Sekreteri Ayetullah Mohsen Eraki, "Yeryüzünde bulunan tüm Müslümanların, İslam düşmanlarına karşı ortak hareket etmesi hem aklımızın hem de dinimizin bize yüklediği bir görevdir" dedi.
Müslümanlar olarak ortak hareket edilmesi gerektiğini vurgulayan Eraki, "Bugün yeryüzünde bulunan tüm Müslümanların, İslam düşmanlarına karşı ortak hareket etmesi, hem aklımızın hem de dinimizin bize yüklediği bir görevdir. Bugün düşmanlarımızın bize karşı yürüttükleri en büyük komploları, bizleri bölmek ve aramızda tefrika çıkararak birbirimizle savaşmamızı teşvik eden durumlar ortaya çıkarmaktır. İşte biz bu toplantıları, İslam düşmanlarının oyunlarını bozmak için düzenliyoruz" diye konuştu.
"İsrail'in hedefi tüm Müslümanların maddi ve manevi değerlerini yok etmek"
İsrail'in İslam coğrafyasındaki temel hedefinin tüm Müslümanların maddi ve manevi değerlerini yok etmek olduğunu ifade eden Eraki, "Siyonist devlet, Filistin bölgesine ilk adımını attığı zaman, sadece Filistin halkının topraklarını işgal edip oradaki Müslümanları katletmek için değil, bölgede bulunan tüm Müslümanları zillet altına alarak maddi ve manevi tüm kaynaklarını yok edecek bir plan ile geldi" ifadelerini kullandı.
"Şia ve Sünni olmamız, tefrikaya düşmemize neden olmayacaktır"
Konuşmasında,Müslümanların farklı mezheplerde olmalarının tefrikaya düşmelerine bir neden olmadığını dile getiren Eraki, "Ebetteki Müslümanlar olarak bizlerin Şia ve Sünni olmamız, tefrikaya düşmemize neden olamayacaktır. Aksine pek çok ortak yönümüzün olduğunu, hep birlikte aynı Allah'a inandığımızı, aynı Peygamberi tasdik ettiğimizi, aynı kitaba inanan ve aynı Kıbleye yönelip namaz kılan kimseler olduğumuzu bilmemiz gerekir. Siyonist düşmanlar, bütün bu ortak noktalarımızı yok ederek, bizi birbirimize düşürmek için her türlü planı yapıyor. Bu düşmanlar, İslam ümmeti arasında çatışma, savaş, tefrika çıkarıp sürekli husumet içinde olmasını istemekte, sorunlarını kendi aralarında çözmeye fırsat vermemektedir. Bugün yeryüzünün her bir köşesinde bulunan İslam alimlerinden beklentimiz, Müslümanları düşmanlarımıza muhtaç etmeden, problemleri kendi aramızda çözmek üzere kurduğumuz bu komisyonla iş birliği yaparak, öncelikle Suriye ve Mısır gibi kriz bölgelerine ortak bir çözüm önerisi sunabilmektir."sözlerine yer verdi.
"Tüm Müslümanlar fark gözetmeksizin bir araya gelip kendimizi savunmalıyız"
Toplantıya ev sahipliği yapan Saadet Partisi Yüksek İstişare Kurulu Başkanı Oğuzhan Asiltürk de yaptığı konuşmada, bütün Müslümanların bir araya gelmeleri, kendi ekonomik ve siyasi teşkilatlarını oluşturmaları gerektiğini söyledi. Bunun temenni edilerek gerçekleşecek bir olay olmadığını, inanan insanların gayret göstermesi gerektiğini ifade eden Asiltürk, "Bu çalışmaların önemli bir bölümünü, Takrip Cemiyeti gerçekleştirmiş durumda. Türkiye'deki bu toplantının gayesi, yeryüzündeki hangi mezhep mensubu olursa olsun, tüm Müslümanlarının bir araya gelerek ortak düşman olan dünya siyonizminin karşısında ne yapmamız gerektiği konusunda çalışma yapmaktır. Biz Müslümanlar olarak kimseye düşmanlık yapmıyoruz ama bize yapılan düşmanlığın karşısında bir araya gelerek, kendimizi korumaya çalışıyoruz. İslam dünyasında savaş, önce Afganistan'da başladı, buradan Irak'a sıçradı arkasından Libya'dan başlayarak birçok İslam ülkesinde mazlum kanı aktı. Son olarak da seçilmiş bir Cumhurbaşkanı olan Mısır'da aynı şekilde kan dökülüyor. İnanan insanlar buna bir önlem almaya çalışmalı. Tüm Müslümanlar fark gözetmeksizin bir araya gelip kendimizi savunmalıyız. Bu çalışmalardan inşallah bir şeyler elde edeceğiz."
Konuşmaların ardından toplantı, basına kapalı devam etti. (Erkan Yavuz/Enes Durmaz- İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir