• DOLAR 32.602
  • EURO 34.777
  • ALTIN 2496.495
  • ...
29 Kasım Cuma Etkinliklerine Davet
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

29 Kasım Cuma günü Filistin, Suriye ve Mısır için çeşitlik etkinlikler düzenlenecek. Cuma namazından sonra tutuklanan Mısırlı genç bacılarımız için Saraçhane`ye yürünecek.

“Filistin Halkıyla Uluslararası Dayanışma Günü” olmasının yanı sıra Esed rejiminin Şam kırsalındaki Doğu Guta’da gerçekleştirdiği kimyasal katliamın da 100. Günü olan 29 Kasım’da İstanbul’da Fatih Camiinde Cuma namazından sonra bir etkinlik gerçekleştirilecek.

Ayrıca akşam 19.00’da Başakşehir’ Çınar Kongre Merkezinde bir gece düzenlenecek. Grup Yürüyüş’ün yanı sıra Suriye ve Filistin’den müzik gruplarının da sahne alacağı gecede Filistin’le ilgili belgesel gösterimi de yapılacak.

Bu etkinlikleri R4BİA Platformu, FİDDER Filistin Halkıyla Dayanışma Derneği, Biladi-Şam Platformu, Filistin Mülteci Hakları Derneği ADL, ŞAM-ı Şerif Derneği, Kıble Platformu ve Kudüs Dayanışma Derneği düzenliyor.

Konuyla ilgili Ankara’da da Hacı Bayram Camii’nde Cuma namazı sonrası benzer bir etkinlik yapılacak.

MISIRLI BACILARIMIZ İÇİN BEYAZ ELBİSE

Bu arada Mısır Darbeye Karşı Meşruiyeti Koruma Platformu da yine aynı gün Fatih Camii’nde Mısır’da tutuklanan genç bacılarımızla ilgili bir etkinlik yapma çağrısında bulundu.

Cuma namazından sonra Mısır’da tutuklanan darbe karşıtı kızlarla dayanışmak amacıyla “Özgürlüğün Adı Beyaz” adında Fatih Camiinden Saraçhane’ye doğru bir yürüyüş yapılacak. Özellikle bayan kardeşlerimizin beyaz elbise ve beyaz başörtüsü ile yürüyüşe katılmaları isteniyor.

haksözhaber

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir