• DOLAR 32.531
  • EURO 35.002
  • ALTIN 2435.09
  • ...
Gemi Sevk Belgesi almaya hak eden ilk bayan
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 


KONYA- Denizcilik Müsteşarlığı ve Beyşehir Belediyesi Liman Başkanlığı tarafından ortaklaşa organize edilen Gemi Sevk Ve İdare Belgesi Sınavının sonuçları açıklandı.Bugüne kadar belirli aralıklarla altı sınav yapıldı ve bu sınavlar sonucunda toplam 697 kişi başarı göstererek Gemi Sevk Ve İdare Belgesi almaya hak kazandı.

 

Sınavların sonuncusunda bir bayanın katılarak başarı göstermesi ise ilgi odağı oldu. Gemi Sevk Ve İdare Belgesi Sınavını başarıyla geçen ilk bayan Ümmü Eren Ünlü, almaya hak kazandığı belgesini, Belediye Başkanı İzzet Taşcı'nın elinden aldı.

 

Beyşehir Belediye Başkanı Taşcı konu ile ilgili olarak, "Bu sınavlara ilk kez Ümmü kardeşimiz bir bayan olarak cesaret gösterip katıldı. Sınavda da başarılı olarak, bu belgeyi almaya hak kazandı. Ben kendisini tebrik ediyorum. Diğer bayanlarımıza da örnek olmasını diliyorum" dedi.

 

Beyşehir Gölü kıyısında yer alan Yeşildağ Beldesi'nde yaşayan 22 yaşındaki Ümmü Eren Ünlü, belgesini Taşcı'nın elinden aldığı için çok mutlu olduğunu belirterek; "Bugüne kadar bu sınava hiçbir bayan müracaat etmemiş. Ben müracaat ettim ve yapılan sınavda başarılı olarak bir ilk gerçekleştirdim. Bu açıdan da mutluyum. Üniversiteyi bitirdim. Balıkçı kayığı olarak bilinen teknemiz var. Ama ehliyetim olmadığı için kullanamıyordum. Sınavı kazanıp belgemi aldım. Artık Beyşehir Gölü içerisinde yer alan adalara gidebileceğim. Gemi sevk ve idare belgesini seyahat için, tekne kullanmak için aldım. Sınava giren tek bayan aday olduğumu da sınav günü öğrenmiştim." diye konuştu. (İlyas Yavuz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir