• DOLAR 32.35
  • EURO 35.121
  • ALTIN 2310.274
  • ...

KONYA-İl Genel Meclisi Kasım ayı toplantıları sona erdi. Alınan kararlarda, 2014 yılı Ocak, Şubat ve Mart aylarını kapsayan üç aylık döneme ait bütçe, 40 milyon lira olarak kabul edildi. İmar, eğitim, altyapı, tarım ve diğer birimler için aktarılan ödeneklerden aslan payını eğitim aldı. Bütçeden eğitime 11 milyon 174 bin 500 lira ayrılarak okul yapımı, onarımı ve muhtemel ihtiyaçlarında kullanılacak.

 

Meclisin sona ermesiyle birlikte, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mehmet Kaçmaz, Meclis üyelerine bugüne kadar göstermiş oldukları gayret ve çalışmalardan dolayı teşekkür etti.

 

2014 yılı bütçesinin Konya'ya ve ülkemize hayırlar getirmesi temennisinde bulunan İl Genel Meclisi Başkanı Ali Selvi, "20 gündür meclise gelerek ilçeleriniz ve Konya'ya yapılacak hizmetlerin gerçekleşmesinde katkıda bulunuyorsunuz. Hepinize teşekkür ediyorum. 2014 yılı bütçesini 40 milyon lira olarak oy birliği ile onayladık. Eğitimden, altyapıya, tarımdan imar ve yapı işlerine kadar her alanda hizmetlerimiz devam edecek."dedi.

 

Selvi konuşmasının devamında, "Bütçeden en fazla payı eğitim aldı. Çünkü eğitimi çok önemsiyoruz. Geleceğimizin teminatı gençlerimizin daha iyi hizmet etmelerini sağlamak amacıyla eğitime yapılan her yatırım ilimiz ve ülkemiz açısından son derece önemli. Yoğun bir mesai harcayan siz değerli meclis üyesi arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. İnşallah 2014 yılında kazasız belasız hayırlı hizmetleri gerçekleştirmek nasip olur" temennisinde bulundu. (İlyas Yavuz - İLKHA)