• DOLAR 32.332
  • EURO 35.05
  • ALTIN 2282.433
  • ...
Türk Kızılayı’na Genç Genel Müdür
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Türk Kızılayı’ndan yapılan açıklamada, “Dünyanın pek çok bölgesinde insani hizmetlerin sürdürebilmesi için yardım operasyonları yapan Türk Kızılayı hem yurtiçi, hem de yurtdışındaki organizasyonlarına Genel Müdür Dr. Güllüoğlu ile ivme kazandıracaktır. Kızılay`ın Ankara’daki Genel Merkez binasında gerçekleştirilen devir teslim töreninde başta Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar olmak üzere, yönetim kurulu üyeleri ile birim yöneticileri hazır bulunmuşlardır.” denildi.

Devir teslim töreninde konuşan Genel Başkan Ahmet Lütfi Akar, “Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü zor ve çetin bir görevdir. Dünyadaki tüm mazlum ve mağdurların derdini paylaşmak, yetimlerin başını okşayıp, açları doyurmaktır. Bu kutlu görevi bu güne kadar bihakkın yerine getiren Teftiş Kurulu Başkanımız Sayın Özkan Kalemci`ye teşekkür ediyorum. Genel Müdürümüz Dr. Mehmet Güllüoğlu’na da bu zor yolda yürürken yönetim kurulumuzla birlikte, on binlerce Kızılay gönüllüsünün her zaman yanında olduğunu hatırlatır, yeni görevinde başarılar dilerim. Allah yollarını, yönlerini ve gönüllerini hep iyilikten tarafa çevirsin.” dedi.

DR. MEHMET GÜLLÜOĞLU

1982 yılında Konya’da dünyaya gelen Mehmet Güllüoğlu, Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi`nden mezun olarak doktorluk kariyerine başladı. Aile Hekimliği, İnsani Sağlık Yardımları, Avrupa Birliği Projeleri gibi çeşitli eğitim programlarını başarıyla tamamlayan Dr. Mehmet Güllüoğlu, sivil toplum kuruluşları bünyesinde çok sayıda insani yardım çalışmasına katıldı. Filistin (Batı Şeria ve Gazze), Mısır, Ürdün, Lübnan, Suriye, Katar, Kenya ve Somali’deki sağlık çalışmalarında gönüllü olarak görev alan Dr. Mehmet Güllüoğlu, uluslararası platformlarda sunumlar gerçekleştirerek, ülkeyi yurtdışında da temsil etti.

Uluslararası insani yardım kuruluşlarının yapılanması konusunda araştırmaları bulunan Dr. Mehmet Güllüoğlu, özellikle Afrika ve Orta Doğu’da çalışmalar yürüttü. İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü ve Yeryüzü Doktorları Derneği`nde yöneticilik görevleri üstlenen Dr. Mehmet Güllüoğlu halen İstanbul Üniversitesi Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Doktora Programına devam ediyor. Birçok dernek ve sivil toplum kuruluşunda gönüllü üyelikleri bulunan Dr. Mehmet Güllüoğlu, iyi derecede İngilizce biliyor. Güllüoğlu, evli ve iki çocuk babası.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir