• DOLAR 32.585
  • EURO 34.747
  • ALTIN 2418.912
  • ...
CBÜ'de kornea nakli başarıyla yapıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MANİSA - Celal Bayar Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesinde kornea nakli başarı ile yapılan 2 hasta taburcu edildi. Konu ile ilgili olarak düzenlenen basın toplantısına Manisa İl Sağlı Müdürü Murat Dalkıran, hastane başhekimi Prof. Dr. Seyhun Kurşat, Prof. Dr. Esin Fatma Başel, Prof. Dr. Emin kurt, Yrd. Doç. Dr. Hüseyin mayalı katıldı.

Göz Ana Bilim Dalı Hastalıkları Anabilim Dalı Başkanı Profesör Doktor Emin Kurt yaptığı açıklamada, göz kliniği bünyesinde bulunan kornea bankasının tekrar faaliyete geçtiğini ve kornea nakli ameliyatlarının tekrar başladığını söyledi. Kurt, "Bir dönem çalışmasına ara veren kornea bankamız yeni ruhsatlandırma işleminden sonra 2013 yılında tekrar faaliyete geçmiştir." dedi.

Kornea nakli yapılan hastalar Hatice Sarı (30), Zehra Tosun'a (60) bir hafta önce İzmir'de özel bir hastanede vefat eden genel organ bağışında bulunan bir vatandaştan alınan kornealar başarılı bir ameliyatla nakledildi. Kornea nakli yapılan hastaların durumlarının hiçbir şikayetinin olmadığını ifade eden doktor, hastalarının görme yetilerinin ameliyat önceki durumlarından çok daha iyi olduğunu söylediler.

Taburcu olamadan önce basın mensuplarına konuşan Hatice Sarı,
"Göz rahatsızlım sonradan başladı, görme yetimi tamamen kaybetmiştim. Şimdi çok iyi görüyorum organ bağışı yapanlara ve doktorlarıma teşekkür ediyorum."

(Ramazan Sındıraç-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir