• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2498.11
  • ...
Mardin'de Suriyeli sığınmacılar 10 bin fidanı toprakla buluşturdu
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN -Midyat Kaymakamlığından yapılan açıklamada, Suriye'de yaşanan iç savaş nedeniyle, Türkiye'ye sığınan ve geçici koruma altında bulunan Suriye vatandaşlarına yönelik yürütülen çalışmalar kapsamında, Midyat'taki konaklama tesislerinde fidan dikimi gerçekleştiği bildirildi.


Akçakaya Mahallesi Gülgöze köyü yolu üzerinde kurulu bulunan konaklama tesislerinde boş alanları ile hazineye ait çevresindeki 20 bin metrekarelik alana ilk fidanı dikerek kampanyayı başlatıldı.


Yapılan açıklamada şöyle denildi: "Mardin Orman İşletme Müdürlüğü ile Diyarbakır Orman Bölge Müdürlüklerinden temin edilen yaklaşık 10 bin 500 adet fidan, düzenlenen ,"10 Günde 10 bin Fidan " kampanyası kapsamında toprakla buluşturuldu.


Kaymakam Oğuzhan Bingöl imzalı yapılan açıklamada , " Öğrendiğim kadarıyla Belediye tarafından gerçekleştirilen rutin ağaç dikimi dışında kampanya şeklinde en son 2003 yılında Acırlı Beldesi girişinde bir ağaçlandırma çalışması yürütülmüş ve aradan geçen 10 yıl süresince başkaca da bir çalışma yürütülmemiştir. Bizler 10 yıllık arayı çok uzun bularak 10 yılda 10 bin fidan dikimi yerine "10 günde 10 bin fidan dikimi" kampanyası başlattık. Bundan böyle daha kısa süreli aralıklara ağaç dikilmesi temennisinde bulunmak istedik." İfadelerine yer verildi.


Bingöl, gelecek nesillere bırakılabilecek kalıcı yatırımların en önemlisinin yeşil doku ile zenginleştirilmiş yaşanabilir bir çevre oluşturması hedeflendiklerini belirterek, "Ağaç dikip gölgesinde halkı dinlendirmek kadar, insanın kıyamet gününde hesabına yarar bir erdem yoktur." İfadelerini kullandı.


Midyat ilçe Orman Şefliğinin uygun dikim aralıkları, uygun çukur derinlik ve genişliği, fidan dikimi, fidana destek çıtası takılması ve can suyu verilmesi hususlarında teknik destek verildi. ( M. Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir