• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Bitlis'te Merkezi kütüphane oryantasyon eğitimi verildi
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Eren Üniversitesi (BEÜ) Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı tarafından akademik personel ve öğrencilere yönelik oryantasyon eğitimi verildi.

Rektörlük Konferans Salonu'nda gerçekleşen eğitime çok sayıda kişi katıldı. Merkez Kütüphanenin 2008 yılında Kütüphane ve Dokümantasyon Daire Başkanlığı kurulduktan sonra Bitlis Meslek Yüksekokulu ve kütüphanelerindeki 4500 adet kitabın birleştirilmesiyle Rektörlük binasında faaliyetine başladığını belirten Mehmet Sadık Kişi, "Ağustos 2011 yılında Fen Edebiyat Fakültesi binasına taşınan Merkez Kütüphanemiz 5 personelle hizmet vermektedir. 2013 sonlarında taşınmayı planladığımız Bitlis Eren Üniversitesi Merkez Kütüphane binasına kavuştuğumuzda, kütüphanemizde hızlı bir büyümeyi ve daha aktif bir hizmet vermeyi planlamaktayız" dedi.


Seminer, Kütüphane Kullanımı ve Üyelik İşlemleri, Kütüphane Kaynaklarının Kullanımı, Ödünç Verme Süreleri, Materyal Sınırı, Yordam Otomasyon Programı, Katalog Tarama, Sınıflama Sistemleri, Kitaplar Raflarda Nasıl Bulunur, Veri Tabanları, Birleşik Tarama Ara yüzü, Abone Olunan Veritabanları, Kütüphaneler arası Ödünç Verme Sistemi gibi sunumların yer aldığı eğitim semineri uygulamalı olarak VPN bağlantısının anlatılmasıyla son buldu. (Şükrü Tontaş-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir