• DOLAR 32.375
  • EURO 34.957
  • ALTIN 2325.76
  • ...
Zabıta Müdürlüğünden fırıncılara gramaj ve hijyen uyarısı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN - Batman Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ile Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü ile birlikte kentte unlu mamulleri üretimi yapan fırın, ekmek fabrikası ve imalathanelere yönelik hijyen, gramaj ve ruhsat kontrollerine yönelik denetimlerini aralıksız sürdürüyor.

Zabıta Müdürlüğü kentte faaliyet gösteren 100 ekmek fırını, ekmek fabrikası ve marketlerin fırın kısmında yapılan denetimlerde gramaj ve hijyen konusunda eksiklikleri tespit edilen 21 fırına ceza, 9 fırına ihtarname, 36 fırın hakkında da gıda kontrol raporu düzenlendiğini açıkladı.

Belediye Zabıta Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamada, "Adı geçen işyerleri hakkında düzenlenen cezai müeyyideler yasaların verdiği kurallar çerçevesinde uygulanması yapılarak, denetimlerimiz aralıksız devam edilecektir. Bu alanda faaliyet gösteren esnaflarımızın bu duruma düşmemeleri ve mağdur olmayacak şekilde hareket etmelerini bekliyoruz. Kurallara riayet etmeyen işyerlerinin yönetmeliklerde belirtilen kanunlar çerçevesinde işyerine kapatma ve 12 bin liraya varan idari para cezası verilecektir." denildi.(İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir