• DOLAR 32.361
  • EURO 34.967
  • ALTIN 2325.089
  • ...
BDP Aday Adayı BDP`ye İsyan Etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BATMAN- BDP`den Batman Belediye Başkan aday adayı olan Dr. Mehmet Demir, basın açıklaması yaparak adaylıktan çekilmesi için kendisine baskı yapıldığını ileri sürdü.

Demir, yaptığı açıklamada seçmeninin bu konuda demokratik haklarını kullanmalarını istediğini belirterek sürdürülmek istenen sisteme karşı mücadele edeceklerini ve hakkını arayacağını söyledi.

Kendisine karşı kara bir kampanyanın başlatıldığını ifade eden Demir, "Malumunuz ayın 21`inde Batman da bir eğilim yoklaması yapılmıştı. Son eğilim yoklamasında da yüzde 75 oranında Mehmet Demir olarak çıkmıştım. Bu tarihten sonra ön seçim 23`ündeydi, ayın 28`ine ertelendi. Kara bir kampanya başlatıldı ve belden vurulmaya başlandı. Görüldüğü gibi yine saldırılar daha fazla güçlendiriliyor, ondan sonra dosyam geri verilmek istendi, dosyamı çekmedim ve nihayetinde seçime giremedim. Burada gözümüzün bebeği kadar korumaya çalıştığımız partimizin zarar görmemesi adına ve şuana kadar seçime katılmamış seçimi boykot etmiş arkadaşların bu parti haklarını partinin hukukları içerisinde korumaları ve mücadele etmeleri için bu saatten sonra bütün arkadaşların gönüllerinden geçene oy vermeleri konusunda arkadaşları serbest bırakıyoruz. Bu konuda demokratik haklarını kullanmalarını istiyoruz. Biz de BDP`nin hukuk içerisinde ve Batman halkının verdiği desteğe dayanarak şuanda sürdürülmek istenen bu sisteme karşı mücadele edeceğimizi bu çerçevede haklarımızı arayacağımızı bütün kamuoyuyla paylaşmak istiyoruz." ifadelerini kullandı.

Açıklamanın devamında Demir, şunları kaydetti: "İnanıyoruz ki Batman, yapılan haksızlığı çok iyi bir şekilde görmüştür ve şuanda kazanan adayın kim olduğunu bilmektedir. Yaşanan sürecin Hatip Dicle`ye yapılandan bir farkı olmadığını Oya Eronatlı`ya verildiği gibi birilerine verilmek istendi. Bu durumda da aday adayı olan arkadaşlarımızın kendilerini kendi pozisyonlarını gözden geçirmelerini talep ederim. Çünkü bu demokratik bir seçimdir ve biz demokrasinin ölçülerinin gerçekleştirilmesi için mücadele ediyoruz."(Mehmet Mikyas-İLKHA)

 

 

 

 

 

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir