• DOLAR 32.382
  • EURO 34.996
  • ALTIN 2325.62
  • ...
Seydişehirli üniversite öğrencilerine burs
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
KONYA - Seydişehir' de eşi kanser hastası olan bir Anne, Hukuk Fakültesinde okuyan kızının okul masraflarının karşılanması için Kaymakamlığa başvurdu. Ancak eşinin emekli olmasından dolayı mevzuat gereği Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı'ndan yardım yapılamadı.


Yaşanan olayı öğrenen Seydişehir Kaymakamı Tuncay Sonel, kaymakamlık bünyesinde bir kaynak oluşturulmasını sağlayarak Seydişehirli olup, dışarıda okuyan maddi imkânsızlıklar çeken üniversite öğrencilerine hayırseverlerin de desteği alınarak ayda 100 TL olmak üzere dokuz ay boyunca eğitim bursu verilmesini planlayıp hayata geçirdi.


Kaymakam Sonel, yaptığı açıklamada, "Gerçekten ihtiyaç sahibi olup, sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfından resmi yardım yapamadığımız aileler vardı. Öğrenci yardım talebine geldiğinde bazı öğrencilerin babalarının emekli olduğu, bazılarının asgari ücretle çalıştığı, bir kısmının da ihtiyaçlı olmasına rağmen sosyal güvencesi olduğundan dolayı mevzuat gereği yardım taleplerini geri çevirmek bizim için zor oluyordu. Bunun için hayırseverlerimizi ve dostlarımızı devreye soktuk." dedi. (Emrullah Araz - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir