• DOLAR 32.505
  • EURO 34.975
  • ALTIN 2430.19
  • ...

BURSA- TUSKON'un organizasyonu ile İstanbul'da gerçekleştirilen Dünya Ticaret Köprüsü'ne katılan iş adamları Bursalı işadamlarıyla buluştu. BUGİAD'ın ev sahipliğinde Merinos Kongre Kültür Merkezi'nde gerçekleşen organizasyonda iş adamları ikili iş görüşmeler gerçekleştirdi.

BUGİAD üyesi iş adamları, verilen yemeğin ardından yabancı iş adamlarıyla görüşmelere başladı. Görüşmeler öncesi konuşan BUGİAD Başkan Vekili Ali Durmuşlar, ticaret köprüleri vesilesi ile başta Afrika olmak üzere pek çok ülkeyle tarım, hayvancılık, gıda, madencilik, inşaat, mobilya, plastik, enerji, demir çelik gibi alanlarda önemli yatırımlar yapıldığını ve misafir edilen iş insanları ile dostane ilişkilerin geliştiğini söyledi.

Durmuşlar "Dünya Ticaret Köprüsü'nün ardından Bursa'daki görüşmelerinizin de bereketli geçmesini diliyorum" diye konuştu.

Durmuşlar'dan sonra konuşan Bosna-Hersek heyetinden İsmet Begiç, "Türkiye'nin tecrübelerini Bosna Hersek'e aktarıyoruz. Kardeş ülke Türkiye geliştikçe biz çok mutlu oluyoruz. Bursalı iş adamları ile birlikte yatırım yapmaya hazırız" diye konuştu.

"Bursalı girişimcileri ülkelerimizde yatırıma davet ediyoruz"
Pakistan heyetinden Başir Bakş ise Türkiye halkını çok sevdiklerini söyleyerek, "Pakistan ekonomisinin yüzde 67'sini tekstil sektörü oluşturuyor. BU anlamda bir tekstil şehri olan Bursa'nın girişimci iş adamlarını Pakistan'da yatırım yapmaya davet ediyorum. Türk iş adamları ile yapacağımız ikili iş görüşmelerinin güzel sonuçlar doğuracağı kanaatindeyim" dedi.

Pakistan heyetinden Çadri Osman Ali ise şunları söyledi: "Türkiye'ye her geldiğimde evime gelmiş gibi hissediyorum. Aynı şekilde Türk iş adamları da ülkemize geldiğinde bilsinler ki evlerindeler. Türkiye tarım alanında büyük bir teknolojiye sahip fakat yeterli tarım alanları yok. Ben Türk iş adamlarını bu teknolojilerini Pakistan'ın verimli topraklarında değerlendirmeye çağırıyorum" dedi.

Tacikistan heyetinden konuşmasını yapmak üzere kürsüye çıkan Sunatulla Karimov, Tacikistan'ın dağlık bir ülke olması nedeniyle zengin yer altı kaynaklarına sahip olduğunu ve Türk iş adamlarını bu zenginlikleri değerlendirmeye çağırdığını söyledi.

Karimov, gerçekleştirilen görüşmelerle hem ticari hem dostluk adına güzel sonuçlar alınacağını dile getirdi.

Oldukça verimli geçen ikili iş görüşmelerinden memnun ayrılan iş adamları, iş birliklerinin katılımcı ülkeler adına başarılı olması temennisinde bulundular.(Zeki Aras-İLKHA)