• DOLAR 32.498
  • EURO 34.764
  • ALTIN 2490.188
  • ...
Kurtoğlu: İbadet aşkı ile hizmet ettik
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

DİYARBAKIR - Görevden alınan Diyarbakır İli Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Doç. Dr. Muhammet Güzel Kurtoğlu, atalarının topraklarına hizmet etmekten gurur duyduğunu söyleyerek görevden alınması ile ilgili açıklamalarda bulundu.
Yaptıkları hizmetlerden verim alma aşamasına geldiklerini ama görevden alındıklarını söyleyen Kurtoğlu, bilinçli olarak halkla karşı karşıya getirilmek istendiklerini ifade etti.
Diyarbakır halkının çıkarlarını hiçbir gruba peşkeş çekmediğini söyleyen Kurtoğlu, " Menfaatçi gurupların çıkarlarına ayak basarak halka ait değerlere sahip çıktım. Hizmetkârı olduğum Diyarbakır halkına zarar verecek ve memleketimin özellikle dışarıda kötü tanıtılmasına neden olan hiçbir eylem içerisinde bulunmadım. Zira görevden alınışımın söz konusu araç ihalesi ile uzaktan yakından hiçbir alakası yoktur. Biz araç ihalesi olayında bilinçli olarak Diyarbakır halkı ile karşı karşıya getirilmek istendik. Nitekim araç ihalesinde ne bir usulsüzlük ne de bir kayıp para söz konusu değildir. Göreve geldiğimde mali açıdan kötü bir durumda olan hastaneleri uyguladığımız yeni mali politikalarla derecelendirme sisteminde de açıkça görüldüğü gibi üst seviyeler taşıdık." ifadelerini kullandı.

"İfadelerim çarpıtıldı"
Araç ihalesi ile ilgili sözlerinin çarpıtıldığını ifade eden Kurtoğlu bir Diyarbakır evladı olarak halkın içerisinde yuvalanan çevrelerin memleketinin kötü tanıtılmasına neden olduğuna dikkat çekti.

Soruşturma kapsamında verilen ifadelerde tüm Diyarbakırlıların suçlanmış gibi yansıtıldığının çok manidar olduğunu söyleyen Kurtoğlu, " Gizli kalması gereken bir ifade tutanağının nasıl ve hangi amaçla ele geçirildiği konusu başlı başına göstermektedir ki bu bir tezgâhtır ve planlı bir eylemdir. Söz konusu ifadelerde hiçbir kuşkuya mahal bırakılmayacak şekilde gerçekleştirilen ihale hakkındaki açıklayıcı ifadeler sanki tüm Diyarbakır halkını itham edilmiş gibi kullanılması en hafif deyimle bir işgüzarlıktır. Bu şehrin art niyetlilerin kötü emelleri için üs olarak seçilip bu kişilerin burada organize olmaları, söz konusu şehrin mukimlerinin tümünün art niyetli olduğuna delil olmayacağını aklı başındaki herkes bilir. Diyarbakır'ın kimi çıkar amaçlı ve art niyetli çevrelerce yoğun faaliyet alanı olarak seçildiğini bilmeyen mi var? Bu gerçeğin ışığında bir tespitte bulunmak hangi ölçülere göre Diyarbakır halkına hakaret sayılmaktadır. Zira bir halka hakaret ne benim ne de bir başkasının harcı değildir." dedi.

"Diyarbakır'a çok şey yapıldı"
Göreve geldiği günden bu güne yapmış olduğu hizmetleri değerlendiren Kurtoğlu, " Bu kadim şehre ibadet aşkı ile hizmet ettik. Başta müspet Diyarbakır kadınlarına özel ameliyathaneyi hizmete açtık. Mali kriterler üzerinde özenle durup daha ferah ortamlarda halka hizmet için birçok birimde alanlarımızı genişlettik. Yoğun Bakımlara özen göstererek hastanelerimizin bu birimlerini yeniden dizayn ettik. Yaptığımız sağlık atılımları ile bölgeden hasta göçünün önüne geçtik. Bölgede olmayan Spor Hekimliği, Obezite, Ağrı ve Alerji gibi halkın ihtiyacı olan poliklinikleri hayata geçirdik. Palyatif Bakım Ünitesi, İnme merkezi, Anne Oteli ve bölgenin ilk Foniatri(kekemelik) Birimi'ni kurduk. Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin basın sıkça konu olan asansör ve drenaj sorunu çözüme kavuşturduk. Acil, Yanık Ünitesi, Yoğun Bakımlar, Pnömatik(kan taşıma) sistemi ve Organ Nakli Birimi'ni yeni ve dinamik bir ekiple yeniden tasarladık. Hastanelerimizde hizmete açtığımız oyun parkları halkımızdan yoğun ilgi gördü. Sağlıkta çok dilli hizmeti başlatarak halka daha etkin hitap etmek amacıyla anne sütü ile ilgili Kürtçe tabelalar hazırlattık. Hasta ve hasta yakınlarına yönelik ücretsiz çay-çorba servisi ve kuaför hizmetini hayata geçirdi. Son olarak özel hastanelerde dahi bulunmayan bir sistemle hastaneye gelen yaşlı ve yardıma muhtaç kişilerin işlemlerini daha hızlı bir şeklide tamamlaması için Hasta Destek Birimi'ni kurduk." şeklinde belirtti.

Sağlık alanında hayata geçirmeyi planladığı projelere de değinen Kurtoğlu, özellikle bölgenin kanayan yarası haline gelen madde bağımlısı gençlere yönelik çok önemli adımlar atmak üzere iken görevden alındığını belirtti.

Kurtoğlu son olarak, "Diyarbakır'da hizmet veren Alkol ve Madde Bağımlıları Tedavi Merkezi'nin (AMATEM) ile Çocuk ve Ergen Madde Bağımlılığı Araştırma ve Tedavi Merkezi(ÇAMATEM)'ni birleştirip içinde her türlü sosyal aktivitelerin olacağı dev bir merkez kurmayı planlıyorduk. Bu merkezde milli eğitim, müftülük ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğü gibi değişik müdürlükler de destek sağlayacaktı. Bölgenin tek merkezi haline gelecekti. Bölgedeki uyuşturucu bağımlısı insanların tedavilerine her türlü katkı sağlayan bir alan için çalışmalar başlatmıştık. Ayrıca Eğitim ve Araştırma Hastanemizin çevre düzenlemesini tamamlayarak burayı cazibe merkezli bir hastaneye dönüştürecektik." dedi. (M. Sait Adiyaman - İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir