• DOLAR 32.367
  • EURO 34.986
  • ALTIN 2325.236
  • ...
Esad katliamlarında 114 Kişi Öldü
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
ŞAM: Suriye İnsan Hakları Örgütü`nden (SNHR) yapılan açıklamada, Şam yönetimine bağlı ordu birliklerinin muhaliflerin denetimindeki bölgelere hava destekli karadan gerçekleştirdiği operasyonlar sonucunda başkent Şam`ın banliyölerinde 44, Rakka`da 9, Halep`te 8, Dera`da 6, Hama, İdlib ve Humus`ta 3`er, Deyru`z Zor`da 2 ve Kuneytra kentinde 1 olmak üzere 79 kişinin hayatını kaybettiği belirtildi.
 
Suriye Yerel Koordinasyon Komitesi`nden (LCC) yapılan açıklamada da, Muhalefet Cephesine bağlı birliklerin Golan Tepesi`ndeki Kuneytra kenti çevresinde rejim güçlerine karşı "Fecr et-Tevhid" adı altında düzenlediği operasyonda, kentin Rasim Havalid beldesindeki Havalid ile Halebi askeri takımlarının denetiminin yanı sıra çok sayıda askeri araç ile mühimmatı ele geçirdiği ve 3 tankı imha ettiği ifade edildi.
 
Kalamun bölgesinde yer alan Nebek, Deyr Atiye, Saydnaya ve Rankus beldelerinin Esed güçlerinin yoğun havan topu, roket ve karadan karaya fırlatılan füzelerine maruz kaldığı belirtilen açıklamada, Suriye ordusuna bağlı birliklerin başkentin Berze, Yermuk, Dareyya ve Kabun bölgelerine ağır silahlarla saldırdığı vurgulandı.
 
Şam`ın Doğu Guta bölgesindeki Uteybe kasabasının muhalif güçler tarafından tamamıyla ele geçirildiği kaydedilen açıklamada, silahlı muhaliflerin iki T72 tankı rejim güçlerinden aldığı bildirildi.
 
Muhalif İslami Cephe`ye bağlı birliklerin Halep`in Şeyh Said bölgesinde Esed güçleriyle çatıştığı ve bölgede Esed güçlerine büyük zayiat verdiği ifade edilen açıklamada, Suriye Hava Kuvvetleri`ne bağlı savaş uçaklarının kentteki 80. Tugay çevresi ile Neyrib Havaalanı çevresini "varil bombasıyla" vurduğu belirtildi.
 
Rakka`da yerleşim yerine Scud füzesi düştü
 
Suriye Genel Devrim Konseyi (SRGC) Rakka Medya Sorumlusu Ali Hatib, Rakka kentinin 23 Şubat Caddesi`ne Scud füzesi düştüğünü, ilk belirlemelere göre 35 kişinin yaşamını yitirdiğini ve 100`den fazla kişinin yaralandığını söyledi.
 
Bölgede onlarca evin adeta yerle bir olduğunu, çok sayıda ev ve araçta yangın çıktığını dile getiren Hatib, halkın enkaz altındaki ölü ve yaralılara ulaşmaya çalıştığını ve ambulansların kentteki hastanelere bölgeden yaralıları taşıdığını kaydetti.
 
Kentteki hastanelerin acil tıbbi malzemeye ihtiyaç duyduğunu ifade eden Hatib, bölgede elektriklerin kesilmesinden dolayı halkın el fenerleriyle enkaz altında ölü ve yaralı aradığını bildirdi.
 
Hatib, Scud füzesinin düştüğü yerde 5 metre derinliğinde 8 metre çapında bir çukur açıldığını da vurguladı.
 
Bu arada SNHR tarafından yapılan açıklamada, El Kaide bağlantılı Irak Şam İslam Devleti`nin (IŞİD), rejime karşı mücadele eden muhalif Guraba eş-Şam Birliği`nin eski komutanı Hasan Cezra ile birliğin 6 üyesini Halep`in Etarib beldesindeki karargahının önünde kurşuna dizerek infaz ettiği belirtildi. 
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir