• DOLAR 32.382
  • EURO 35.041
  • ALTIN 2326.314
  • ...
Çelik: Afrika İçin Daha Çok Duyarlılık
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, dünyada açlıkla mücadele eden, yoksullukla iç içe olan ülkeler olduğunu belirterek, ``Açılan kampanyalara tüm vatandaşlarımızın, özellikle varlıklı insanlarımızın yalnızca SMS ile değil, çok daha duyarlılıkla katkı sağlayacağı inancı içerisindeyim`` dedi.



Ailesi ile birlikte Bolu`nun doğal güzellikleri ile ünlü Abant Tabiat Parkı`nda 2 gün tatil yapan Çelik, kaldığı otelin çıkışında AA muhabirinin sorularını yanıtladı.

Abant`ın, Türkiye`nin cennet köşelerinden biri olduğunu ifade eden Çelik, ``Gerek yerli gerekse yabancı turizme açılması konusunda daha fazla çalışılması gerektiğine inanıyorum. Kısa süre içerisinde bunlar tamamlanır ve burası dünya turizmine hizmet verir`` dedi.

Ramazan ayının rahmet ve bereket ayı olduğuna dikkati çeken Çelik, şunları kaydetti:
``Varlıklı insanların yoksulları hatırlama ayı olarak kültürümüzde, inancımızda önemli bir yeri olan ayların sultanı bu ay içerisinde öne çıkan önemli konular var.

Dünyada açlıkla mücadele eden, yoksullukla iç içe olan ülkeler var. Özellikle Afrika ülkelerinde yaşanan bu dramın, yaşanan açlık konusunda ülke insanı her zaman bu hadise karşısında duyarlı olmuştur. Açılan kampanyalara tüm vatandaşlarımızın özellikle varlıklı insanlarımızın yalnızca SMS ile değil, çok daha duyarlılıkla katkı sağlayacağı inancı içerisindeyim.

Başkalarının ölümü, başka insanların ölümü bize tarih boyunca huzur vermemiştir. Onun için millet olarak üzerimize düşeni yapacağımız inancı içindeyim. Bütün milletimizin İslam aleminin Ramazan ayını kutluyorum. Huzur içerisinde, sağlık içerisinde Ramazan Bayramına ulaşmalarını temenni ediyorum.``

AA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir