• DOLAR 32.452
  • EURO 34.49
  • ALTIN 2471.736
  • ...
Suriye Başkonsolosluğu Önünde Protesto
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Şişli`deki, başkonsolosluk binası önünde toplanan grup adına açıklama yapan Saadet Partisi İstanbul İl Gençlik Kolları Başkanı İsmail Acar, Suriyelilerin, yıllardır devam eden Baas rejimine karşı hakları olan adil yönetim talebinde bulunduklarını belirtti.


Suriyeli yöneticilerin, ``bu masum talepleri hiçe saydığını`` ifade eden Acar, ``Baskı ve zulmün şiddetini arttırmışlardır. Hak tecelli edecek ve zulüm edenler cezasını çekecektir`` diye konuştu.

Suriye`de birçok kişinin hayatını kaybettiğini, on binlerce kişinin yaşadığı beldelerden kaçtığını, halkın can ve mal güvenliğine sahip olmadan yaşamlarını idare ettirmeye çalıştıklarını söyleyen Acar, şöyle konuştu:

``Yaptığı zulüm, Beşşar Esad`ın yanına kalmayacak. Bizler her türlü diktatörlüğün karşısındayız. Silah gücüyle diktatör olanlar kadar finans gücüyle diktatör olanların da karşısındayız. Bu gibi olayların çözüm adresi sürekli söylemiş olduğumuz gibi İslam Birliğidir. 54. Hükümet Başbakanı Necmettin Erbakan, kısa sürede görevde bulunmasına rağmen, D-8`leri kurmuş ve İslam Birliğinin müjdesini tüm dünyaya vermiştir. Şimdi hükümetin, iyi niyet gösterilerini yapmaktan ziyade artık vakti gelmiş de geçmekte olan İslam Birliğinin kurulması için adım atması gerekmektedir.``

Hükümetin çözümü başka adreslerde aramasının, sadece zaman ve insan kaybına neden olacağını savunan Acar, ``Tek çözüm olan İslam Birliği için harekete geçelim. Suriye ve tüm İslam dünyasında yaşanan bu zulümleri bitirelim`` dedi.
Grup, bir süre Suriye aleyhinde slogan attıktan sonra dağıldı.

AA


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir