• DOLAR 32.585
  • EURO 34.861
  • ALTIN 2495.217
  • ...
"Yöneticiler halka en güzel hizmeti sunmakla görevlidirler"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİTLİS-Bitlis Valisi Veysel Yurdakul Bitlis Devlet Hastanesini ve Ağız Diş Sağlığı Polikliniğini ziyaret ederek, hastaların durumunu doktorlardan öğrendi. Hasta ve yakınları, hastanede karşılaştıkları sorunları Yurdakul ile paylaştılar.

Basın mensuplarına açıklamada bulunan Yurdakul, insan sağlığının ertelenemeyeceğini ifade ederek şunları söyledi: "Bitlis Devlet Hastanemizin ünitelerinde kalan hastaları hasta yakınlarını ziyaret etmek için burada bulunuyoruz. Kamu Hastaneler Genel Sekreteri ve başhekimimizle birlikte koğuşları gezdik. Özellikle mevsimsel rahatsızlıkların mevsim şartlarına bağlı hastaların artığını gördük. Ama Allah'a hamd olsun hastalarımızın hastaneye ulaşması tedavi ile buluşması çok önemli. Daha önce doğum ünitesinde başlattığımız 'Hoş Geldin Bebek' projemizin devam ettiğini öğrendik. Tabi ki bir insan için sağlık en önemli faktördür. İster sivil olsun ister kamuda olsun hangi makam ve rütbede olursa olsun hastalık halinde acil servislerin zamanında ulaşmasını önemsiyoruz. Bunu gördük ki, hastanemizdeki kurumsal kapasitesi birçok hastalığı tedavi edebilecek düzeydedir."

Kış ayına girmesiyle beraber tedbir aldıklarını belirten Vali Yurdakul, " Geçen yıl olduğu gibi bu yılda kış hazırlıklarımız başlamıştır. Misafirhane projemizle birlikte doğum yapacak hanım efendileri 15 gün önceden hastanemizde misafir ediyoruz. Kar şartlarına uygun paletli ve benzeri ambulanslarımız mevcut. Aynı şekilde 2 adet hasta nakil helikopteri bulunuyor. Kar nedeniyle gidilemeyen ve acil hastaların bulunduğu köy, belde ve ilçelerimize helikopterle hastaları zamanında hastaneye ulaştırmaya çalışacağız" şeklinde konuştu.

Hastaneden ayrılan Vali Yurdakul, ağız ve diş polikliniğine geçerek burada incelemelerde bulundu. İncelemelerde hasta ve hasta yakınlarıyla ayaküstü sohbet ederek onların sorunlarını dinledi. Burada gazetecilerin sorularını cevaplayan Yurdakul, yöneticilerin halka en güzel şekilde hizmeti sunmakla görevli olduklarını kaydetti. (Şükrü Tontaş-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir