• DOLAR 32.528
  • EURO 34.97
  • ALTIN 2422.931
  • ...

İSTANBUL- İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Türkiye İşadamları ve Sanayiciler Konfederasyonu'nun (TUSKON) Harbiye Lütfi Kırdar Kongre ve Sergi Sarayı'nda düzenlediği Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü'nün stantlarını gezdi.

TUSKON Yönetim Kurulu Başkanı Rızanur Meral ile birlikte stantları gezerek Türk ve yabancı müteşebbislerle sohbet eden Topbaş, ürünler ve markalar hakkında detaylı bilgiler aldı.

Türkiye'nin son yıllarda yaşadığı değişimle dünyaya ürünün yanı sıra marka ihraç eder konuma geldiğini vurgulayan Topbaş, "Türkiye'de üretim ve ihracat son yıllarda o kadar çok gelişti ki dünyaya artık kaliteli ürün ihraç etmekle kalmıyor, marka ihraç ediyoruz. Türk işadamlarının bu başarısıyla İstanbul ve ülkemiz adına gurur duyuyoruz" dedi.

Bir çiğköfte standını gezerken ürünün Nijerya'ya ihraç edildiği bilgisini alan Topbaş, "İşte Türk girişimcilerin başarısı. Eskiden bir iğneyi bile yurtdışından ihraç eden ülkemiz şimdi çiğköfteyi bile Afrika'ya kadar ihraç ediyor. TUSKON'un bu başarısını tebrik ediyorum ve emeği geçenlere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Türkiye-Dünya Ticaret Köprüsü (Trade Bridge 2013) 25-26 Kasım tarihlerinde 7 kıta ve 130 ülkeden 800 firmayı İstanbul'da buluşturdu. Trade Bridge 2013 gıda, tarım, hızlı tüketim ürünleri ve ilgili makinelerin sektörlerini bir araya getirdi. (Muhammed Durmaz/ İLKHA)