• DOLAR 32.577
  • EURO 34.906
  • ALTIN 2434.586
  • ...
Faili Meçhul Davası Başladı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Faili meçhul cinayetler soruşturması kapsamında, Ankara Altındağ Nüfus Müdürü Mecit Baskın`ın 30 Eylül 1993 yılında Ankara`da öldürülmesine ilişkin iddianame kabul edildi.

TAAMMÜDEN ADAM ÖLDÜRMEKLE SUÇLANIYORLAR

İddianamede eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar, emekli Yarbay Korkut Eken ve eski Özel Harekat Daire Başkanvekili İbrahim Şahin `taammüden adam öldürmek` ve `cürüm işlemek için teşekkül oluşturmak`la suçlanıyor.

AĞAR VE ŞAHİN KATILMADI

Davanın birinci duruşmasına tutuksuz sanık eski İçişleri Bakanı Mehmet Ağar ile eski Emniyet Özel Harekât Daire Başkanvekili İbrahim Şahin katılmadı.

Duruşmada tutuklu sanıklar eski özel harekâtçılar Ayhan Çarkın, Ziya Bandırmalıoğlu ve tutuksuz sanıklar özel harekatçı emekli yarbay Korkut Eken, Ahmet Demirel, Seyfettin Lap, Ayhan Akça, Ercan Ersoy, Ayhan Özkan ve Uğur Şahin hazır bulundu.


AĞIRLAŞTIRILMIŞ MÜEBBET İSTENİYOR
 
İddianamede, şüphelilerin, "Suç işlemek amacıyla kurulan silahlı örgütün faaliyetleri çerçevesinde adam öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis" cezası isteniyor. İddianame, dönemin Altındağ Nüfus Müdürü Baskın`ın 30 Eylül 1993 tarihinde kaçırılıp, Gölbaşı-Haymana Yolu yakınlarında öldürülmesine ilişkin düzenlendi. İddianamede, Baskın cinayetinin, Mehmet Ağar`ın bilgisi, İbrahim Şahin`in talimatıyla özel timciler tarafından işlendiği iddia ediliyor.
 
ÇARKIN`DAN AĞAR`A: YÜREĞİ VARSA...
 
Eken, savcılık ifadesini tekrarladı ve suçlamaları kabul etmedi. Çarkın ise savunmasında, Ağar ile ilgili beyanlarda bulundu.
 
Çarkın, "Kendisi `duvardan tuğla çekersem herkes altında kalır` demişti. Şimdi ben taşı yerinden oynattım, yüreği varsa o taşı çeksin, eteklerindekini döksün" dedi.  

Bu haberler de ilginizi çekebilir