• DOLAR 32.33
  • EURO 35.091
  • ALTIN 2299.224
  • ...
`Yardımlar Masum Çocuklara Ulaşmalıdır`
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL- Sağlık-Sen Bingöl Şube Başkanı Hant, yaptığı yazılı açıklamada sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika`ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırdı.

 

Afrika ülkelerinin son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşadığını vurgulayan Hant, Başta Somali olmak üzere Afrika son yılların en büyük kuraklık ve kıtlık felaketini yaşıyor. Bölgede yaşayanlar çok ciddi insanlık dramıyla karşı karşıya bulunmaktadır. Uluslar arası kaynaklar, büyük çoğunluğunu çocukların oluşturduğu 11 milyon insanın ölüm sınırında yaşam mücadelesi verdiğini dünya kamuoyu ile paylaşıyorlar. Acilen gıda, temiz su, sağlık ve diğer insani yardımlar ulaşmadığı takdirde ise büyük çaplı ölümlerin yaşanacağı ifade ediliyor. Dünya ve insanlık alemi, bu mübarek ayda, Afrika`nın sıcağında ölüm kalım mücadelesi veren insanlar karşısında büyük bir imtihan veriyor" dedi.

 

"Biz `Önce insan` parolasıyla sendikacılık yapan Memur-Sen ailesi olarak, insanlığın ölmediğini, vicdanların tükenmediğini, erdemliliğin sözlüklerde kalmadığını göstermek için, yardımlar Afrika`ya, Afrikalı masum çocuklara diyoruz" diyen Hant, sözlerine şöyle devam etti:

"Bu mesajın aslında ülkemizin bütün sivil toplum kuruluşlarının hatta bütün insanlığın mesajı olması gerektiğini inanıyoruz. Bu kapsamda, Sağlık-Sen İl ve ilçe teşkilatları olarak; bu yıl Ramazan ayında düzenlemeyi düşündüğümüz iftar programlarını iptal ettik.

Memur-Sen Başkanlar Kurulunun aldığı karar çerçevesinde bu programlara ayrılan kaynağı Afrika`daki açlık çeken, susuzluktan kıvranan kardeşlerimize göndereceğiz. İnsani ve vicdani görevimizi yerine getirmek, küresel sermayenin karşısına küresel iyilikle çıkmak, kültür ve medeniyetimizden miras kalan yardımlaşma ve dayanışmayı zirveye çıkarmak için; Afrikalı kardeşlerimize, milletimizle birlikte, Memur-Sen ve Sağlık-Sen camiası olarak biz de merhamet elimizi uzatıyoruz"

Afrika`da her gün 50 çocuğun ölduğunu söyleyen Hant, "Bu ne demektir biliyor musunuz? İnsanlık her gün Afrika`da 50 defa ölüyor demektir. Peygamber efendimiz diyor ki "Komşusu açken, tok yatan bizden değildir." Biz Peygamber Efendimizin tarafındayız. Orada kalmakta da kararlıyız. Lokmalar boğazımıza düğümleniyor. Yatağımızda çiviler geziyor. Öyle de olmalı. Biz sömürü meraklısı batılılar gibi rahat rahat uyuyamayız, bana ne diyemeyiz. Çünkü kültür ve medeniyetimiz Fırat`ın kenarındaki koyunun dahi hesabını vermeyi gerektiren bir sorumluluk yüklüyor bize." İfadelerini kullandı.

 

"Yardım eden, yardıma vesile olan, yardıma şahitlik eden herkesin Afrikalı çocukların gözyaşlarının dinmesinde payı olacak." diyen Hant "Afrika`da milyonlarca çocuk ölümü beklemekten kurtaracak, onları yeniden hayatla tanıştıracak. İnsanlık bu olsa gerek. Buradan sivil toplum kuruluşlarını, yerel yönetimleri, meslek odalarını, bankaları, siyasi partileri ve medya kuruluşlarını Afrika`ya duyarlı olmaya ve yardım kampanyalarına katılmaya çağırıyoruz" şeklinde konuştu.

Ali Yıldırım-İLKHA

 


 

Bu haberler de ilginizi çekebilir