• DOLAR 32.6
  • EURO 34.778
  • ALTIN 2497.098
  • ...
BİNTSO, ihtiyaç sahibi 600 öğrenciye yardım etti
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BİNGÖL-Her yıl olduğu gibi bu yılda TOBB'un sosyal sorumluluk projeleri çerçevesinde illerdeki fakir öğrencilere yollamış olduğu yardım, Bingöl Ticaret ve Sanayi Odası (BİNTSO) ve Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğü organizesi ile Bingöl'de ki fakir öğrencilere dağıtıldı.


Bu yıl otuz bin lira değerindeki yardımlar, Bingöl İl Milli Eğitim Müdürlüğünün tespit etmiş olduğu 600 fakir öğrenciye kışlık kaban ve bot ayakkabıdan oluşan yardım paketleri, dağıtılmaya başlandı.


Bingöl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen yardıma muhtaç 600 öğrenciye kışlık kaban ve bot yardımında bulunan BİNTSO yönetimi, yardımların önümüzdeki süreçte de devam edeceğini bildirdi.


İhtiyaç sahibi ilköğretim öğrencilerine yardım amaçlı dağıtılması için alınan giyim malzemesi BİNTSO yönetim kurulu tarafından Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı'ya teslim edildi.


BİNTSO Yönetim Kurulu Başkanı Erkan Çalbay, eğitime katkı sunmak amacıyla muhtaç ailelerin öğrencilerine giyim yardımında bulunduklarını söyledi. Yardımın geleneksel hale geldiğini belirten, Çalbay, "Odamız her kış mevsiminde eğitime katkı sunmak amacıyla muhtaç öğrencilere giyim yardımında bulunuyor. Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından tespit edilen 600 öğrencimize kışlık giyim yardımında bulunduk. Eğitime katkı sunmak adına elimizden gelen gayreti göstereceğiz" dedi.


Yardımlarından dolayı memnuniyetini dile getiren Bingöl Milli Eğitim Müdürü Yakup Sarı ise, eğitim öğretim hayatını maddi sıkıntılar içerisinde sürdüren aileleri tespit ettiklerini ve BİNTSO tarafından yapılan yardımları gizlilik çerçevesi içerisinde bu öğrencilere ulaştıracaklarını söyledi. Sarı, "Eğitim sadece okullarla olmaz, bütün STK ve toplumun diğer öğelerinin sahip çıkmasıyla olur. Bu anlamda BİNTSO yönetimi tarafından eğitime sunulan katkıyı önemsiyor ve kendilerine teşekkür ediyoruz" şeklinde konuştu. (Nihat Kanat-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir