• DOLAR 32.33
  • EURO 35.095
  • ALTIN 2294.662
  • ...
SON DAKİKA
Bakan Yazıcı, "3 çocuk tavsiyesi önemli"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

BURSA- Bursa Ticaret ve Sanayi Odası(BTSO)'nun Kasım Ayı meclis toplantısına, Bursa Valisi Münir Karaloğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve iş dünyasının temsilcilerinin yanı sıra, konuk olarak Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı da katılarak birçok konuda değerlendirmelerde bulundu.

 

Yazıcı, toplantıda yaptığı konuşmada, "Dahili işlem rejimi alanını kontrol altına alacağız, disipline edeceğiz. Bu konuda tabii hep birbirimize destek olmalıyız. Etik kurallara aykırı bir işlem varsa, bu konuda bizim toleransımız sıfır bak onu söyleyeyim. Hiç kimsenin gözünün yaşına bakmam." diyerek, kendisinden gizli gelişen bir takım olaylara duyarsız olmadığını söyledi.

 

"Kulağım tilki gibi açık"

Bakan yazıcı konuşmasını, "Etik kural ihlali kabiliyetle alakalı değil, bu ahlakla, adamın kimyasıyla alakalı. Burada toleransımız sıfır. Bu da tek taraflı olan bir şey değil, iki taraflıdır. Ama aşağı yukarı 3-4 yıldır bu konuda bana bir şey ulaşmıyor. Var da mı ulaşmıyor, yok da mı ulaşmıyor? En azından kurumsal olarak bunu önledik gibi geliyor bana. Bunun ötesinde yine bazı şeyleri seziyorum, onlara karşı da kulağım tilki gibi açık yani" şeklinde sürdürdü.

 

"Başbakanın 3 çocuk söylemi mantıklı"

Başbakan'ın 3 çucuk tavsiyesinin mantıklı ve önemli olduğunu belirterek konuşmasına devam eden Bakan Yazıcı, "Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın sık sık 3 çocuk tavsiyesi önemlidir. Bu dönem ne kadar uzun ve verimli olursa toplumların gelişmesi ve kalkınması o kadar güçlü olur. Avrupa ülkeleri bu dönemi geçirdiler. Ülke olarak bizim önümüzde parlak bir dönem var. Başbakanımızın 3 çocuk söylemi bu bağlamda anlamlı ve önemlidir."dedi.

 

Bu dönemin daha uzun yaşanması için genç nüfusun yoğunluğuna ve eğitimine dikkat edilmesi gerektiğine vurgu yapan Bakan Yazıcı, "Bu çerçevede hem sanayi hem de tarım alanında ülkemizin lokomotif şehirlerinden biri olan Bursa'nın geleceğe dönük hedeflerinde, kendi potansiyelini iyi değerlendirmek önemlidir. Bizler de sizlerin yolunuzu açmak için hep yanınızdayız" şeklinde konuştu.(Zeki Aras/Veysi Siyah-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir