• DOLAR 32.567
  • EURO 34.833
  • ALTIN 2417.959
  • ...
Şanlıurfa'da "Matematik Evim Projesi"
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

ŞANLIURFA - Hilvan ilçesini ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, ilçedeki iki projenin açılışını yaptı. Ziyaret esnasında Güvenç'e Kaymakam Uğur Sezer, Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, İl Genel Meclis Başkanı Mustafa Yavuz, İl Milli Eğitim Müdürü Metin İlci ve İl Emniyet Müdürü Mehmet Likoğlu eşlik etti.

Vali Güvenç, ilk olarak, Mehmet Akif Ersoy İlköğretim Okulunda Kaymakamlık tarafından 3 okulda yürütülen 'Matematik Evim Projesi'nin açılışını yaptı.

Öğrenciler tarafından yoğun ilgiyle karşılanan Vali Güvenç, "İhalesini yaptığımız okul sayısı 232'yi buldu. 400 milyon TL'nin üzerinde bir yatırım bütçesiyle çocuklarımızın ve öğretmenlerimizin çalışma ve eğitim şartlarını düzeltmeye çalışıyoruz. Eğitime ne kadar yatırım yaparsanız, asla fazla değildir. Bu anlayıştayız ve bu anlayışla çalışıyoruz. Tabi sadece fiziki mekânlar yapmak yetmez. Eğitim bir gönül, fedakârlık, sevgi ve inanç işidir. Bu anlamda siz değerli öğretmenlerimize çok görev düşüyor. Barışçıl, insan sevgisiyle dolu, sorunlarını kavga ile değil; müzakere ile konuşarak çözme alışkanlığını benimsemiş, hoşgörülü, ayrımcılık yapmayan; insanını dilinden, dininden, etnik kökeninden dolayı yargılamayan ve memleket sevgisiyle dolu, bilime, ilme kafası açık çocuklar yetiştirmek sizlerin asli görevidir" dedi.

Hilvan'da mazeret üretmeyen, aşkla, şevkle ve inançla yola devam eden bir kadro ile çalıştıklarını belirten Güvenç, "Hilvan'ın güzel insanlarını yarına hazırlamaya çalışıyoruz. Ben Hilvanlılar adına, öğrencilerimiz adına Kaymakamımız Uğur Sezer'e teşekkür ediyorum" ifadelerini kullandı.

Programda bir konuşma yapan Kaymakam Uğur Sezer, eğitimin önceliklerine değinerek, en önemli çalışma alanı olduğunu ifade etti.

Konuşmaların ardından 'Matematik Evim Projesi'nin sınıflarını gezen Güvenç, bir öğrenciyle satranç oynadı. Öğrencilerle sohbet etti.

Matematik dersini sevdirmek amacıyla gerçekleştirilen ve 40 bin TL'ye mal olan, 2769 ilkokul ve ortaokul öğrencisinin faydalanacağı projede "Düşünme Becerisi, Üretkenlik, Zeka Oyunları ve Görsel Algı" sınıfları yer alıyor.

'Matematik Evim Projesi'nin açılışını yapan Vali Güvenç, daha sonra Kaymakamlık tarafından düzenlenen ve Hilvan Kapalı Spor Salonunda 24-29 Kasım tarihleri arasında öğrenci ve halka açık olacak olan Kitap Fuarını ziyaret etti.

Fuarda öğrencilerle sohbet eden Güvenç, proje kapsamında dağıtılan kumbaraların hangi amaçla kullanılması gerektiğini anlattı.

Öğrencilere kitap almaları için hediye çeki dağıtan Vali Güvenç, daha sonra fuarı gezdi, kitapları inceledi.

Güvenç, eğitime verdikleri katkılardan dolayı başarılı öğretmenlere Öğretmenler Günü dolayısıyla plaket verdi. (Mehmet Can Yardımcı-İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir