• DOLAR 32.597
  • EURO 34.814
  • ALTIN 2506.451
  • ...
"Midyat Değerleriyle Buluşuyor" projesi tanıtıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

MARDİN - Mardin'in Midyat ilçesinde İMKB İlköğretim okulunda; "Midyat Değerleriyle Buluşuyor" Projesi tanıtıldı. Proje tanıtımına Midyat İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, Proje Koordinatörleri Ramazan Erdoğan, Semih Genç ve Erkan Ergen katıldı.


Proje tanıtımı için bilgilendirmede bulunan Midyat Milli Eğitim Müdürü İbrahim Şişman, değerlerle bir toplumun gerçekleşmesini istediği düşeler ve idealler olduğunu söyledi.


Midyat Milli Eğitim Müdürü Şişman daha sonra, "Değerler bir toplumun varlığı, birliği, işleyişi ve devamı için, o toplumun çoğunluğu tarafından doğrulukları ve gereklilikleri kabul edilmiş, temel prensiplerdir. Toplum tarafından doğru kabul edilen fikirler ve arzulanan ölçütler olarak değerler toplumdaki ideal düşünme ve davranış yollarını gösterir. Topluma ilham ve anlam veren ölçütler olarak değerler ciddiye alınmak zorundadırlar" ifadelerine yer verdi.


Proje koordinatörü Ramazan Erdoğan ise, çocukların sağlıklı kişiliğin temel taşlarını oluşturan toplumsal ve evrensel değerleri kazanmalarını ve kişiliklerini her yönüyle gelişmelerini sağlamak olduğunu söyledi.


Erdoğan daha sonra proje hakkında şöyle konuştu; "Öğrencilerimizi toplumsal ve evrensel değerlerle donanmış ve bu değerlerle yaşamayı, yaşam biçimi haline getirilmiş bireyler olarak yetiştirmek, çeşitli programlar aracığı ile öğrencilerin temel insani özelliklerini kazanmasını sağlamak, değerlere karşı duyarlılık oluşturmak ve onları davranışa dönüştürme konusunda öğrencilere yardımcı olmak bu projenin temel amaçlanmaktadır." İfadelerini kaydetti.


Midyat'ta Anaokulu, ilkokul, ortaokul ve ortaöğretim okullarında 'değer' konuları ile ilgili projede, okullarda her ay; hoşgörü, saygı, çalışkanlık, sorumluluk ve yardımseverlik konuları ile ilgili etkinlikler yapılacak. Yapılacak ve işlenecek etkinliklerin sonunda iyi örnekler projesi sergisi ile tamamlanacak. (M. Sait Başaran İLKHA)

Bu haberler de ilginizi çekebilir