• DOLAR 32.324
  • EURO 35.097
  • ALTIN 2308.233
  • ...
Vali kız isteme merasimine katıldı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
BİTLİS- Barış sürecine katkı sunmak amacıyla Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Belediye Başkanı Fehmi Alaydın, İl Müftüsü Abdülkerim Akbaba ile bazı kurum amirlerinden oluşan heyetle ile birlikte kız isteme merasimine katıldı.


Heyet, kız tarafının evine giderek, Erkek tarafı adına Bitlis Valisi Veysel Yurdakul, Allah'ın emri, Peygamberin kavli ile Mirza Bozkır'ın kızını, Halim Güvercin'e istedi.


Kızın babası Mirza Bakır, kendisinden kızını isteyen Vali Yurdakul'a kader 'Kısmetse olur.' cevabını verdi.


Bunun üzerine hayırlı uğurlu olmasını dileyen Yurdakul, kız babası olmanın daha zor olduğunu ifade etti.


Yurdakul, burada basın mensuplarına yaptığı açıklamada "Vali olarak böyle hayırlı bir işe ön ayak olmaktan, böylece hayırlı bir teşebbüsün içinde bulunmaktan ziyadesiyle mutlu oldum. Ülkemizin farklı yerlerindeki birlik beraberlik ve kardeşlik ruhunun tezahürünü burada yaşıyoruz. Burada kızımız Bitlisli oğlumuz da Ankaralıdır. Bu güzel ve hayırlı beraberliğe adım atmak için buradalar. Ben ilk defa bir kız istediğim için acemiyim. Bitlisli hemşerilerimizin sadece Ankara'ya değil diğer vilayetlerimize de açık olmaları gerekir. Manevi köklerden beslenmeleri lazım. Ülkemizin bu sosyal sorununa parmak basmak için bu evliliği gerçekleştiren damat kardeşimizi kutluyorum. Bu evliliklerin doğu batı kardeşliklerinin, her vesile ile devam etmesini diliyorum." dedi.


Babası Memur-Sen'in Basın Danışmanı olan Damat adayı Halim Güvercin ise görüşlerini açıklarken, "Çözüm süreci yüzde yüz Memur-Sen ailesinin projesidir. Bu anlamda ben de bir ne yapabilirim diye düşündüm taşındım ve böyle bir karara vardım. Kürt kökenli kızla evlenip çözüm sürecine, katkıda bulunmak istedim." dedi.


Kız isteme merasiminde İl Müftüsü Akbaba da, gelin ve damat adayının mutluluğu için dua etti. Ardından gelin adayı, adet gereği misafirlere, kahve ikram etti.(Şükrü Tontaş-İLKHA)


Bu haberler de ilginizi çekebilir