• DOLAR 32.377
  • EURO 34.964
  • ALTIN 2325.628
  • ...
Bingazi`de 3 Günlük Sivil İsyan Kararı Alındı
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Zeydan`la toplantıya katılanlar arasında, Adalet Bakanı Salah el-Meraği, İletişim Bakanı Üsame Seyyale ve İçişleri Bakanlığı`ndan bir yetkili bulunuyor. Toplantıda, bölgedeki güvenlik tedbirlerinin artırılmasının ele alınması bekleniyor.

Kaynak, toplantıya katılan yetkililerin, kentteki güvenliğin şu anda kontrol altında olduğunu bildirdiklerini söyledi.

Öte yandan Bingazi`de, kentte meydana gelen çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin anısına 3 günlük sivil isyan kararı alındı.

Bingazi Yerel Meclisi Başkanı Mahmud Burazize, çatışmalarda hayatlarını kaybedenlerin anısına 3 günlük sivil isyan ve yas ilan edildiğini açıkladı.

İsyanın, hastaneler, fırınlar ve akaryakıt istasyonları dışında bütün hükümet birimlerini kapsadığını belirten Burazize, Bingazi`yi parlamentoda temsil eden milletvekillerini, kentte devam eden olayları incelemek üzere Bingazi`ye çağırdı.

İçişleri Bakanı Sadık Abdulkerim, başkent Trablus`ta düzenlediği basın toplantısında, "Bingazi`de ordu ile Ensaru`ş Şeria örgütü arasında çıkan ve 12 saat süren çatışmalarda, aralarında vatandaşların da olduğu 9 kişi öldü, 49 kişi yaralandı. Hükümet, olayları yakından takip ediyor, üzerinde çalışıyor" yönünde açıklamada bulunmuştu.

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir