• DOLAR 32.51
  • EURO 34.783
  • ALTIN 2499.528
  • ...
Sıcaklıklar Önce Çıkacak Sonra Düşecek
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre; hafta ortasına kadar Doğu Karadeniz kıyıları (Giresun, Trabzon, Rize, Artvin-Hopa) ile Doğu Anadolu’nun kuzeydoğusunda (Kars, Ardahan, Ağrı, Iğdır ve Erzurum’un kuzey çevre ilçeleri) aralıklarla sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış geçişleri bekleniyor. Hava sıcaklığını yeni haftanın ilk üç gününde iç bölgelerde 2 ila 4 derece artması, diğer yerlerde ise önemli bir değişiklik olmayacağı belirtildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü`nün konuya ilişkin açıklamasında şu bilgilere yer verildi:

 

BÖLGE BÖLGE DURUM

Hava sıcaklığı Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak.

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre, yurdun kuzeydoğu kesimlerinin kısa süreli ve yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların; Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Hava sıcaklığı Doğu Anadolu`nun kuzeydoğusunda 1 ila 3 derece azalacak, diğer yerlerde önemli bir değişiklik olmayacak. Yurt genelinde mevsim normalleri civarında seyredecek.

Rüzgar genellikle kuzey ve kuzeydoğu, zamanla Akdeniz Kıyılarında güney ve güneybatı yönlerden hafif, arasıra orta kuvvette, Marmara ve Kıyı Ege`de yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-

Yağışların; Trabzon ve Rize çevrelerinde yer yer kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (su baskını, yıldırım vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-KUVVETLİ RÜZGAR UYARISI-

Rüzgarın; Marmara ve Kıyı Ege`de kuzey ve kuzeydoğu yönlerden kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esmesi beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı (ulaşımda aksamalar vb.) vatandaşların ve ilgililerin dikkatli ve tedbirli olması gerekiyor.

-BAZI İLLERDE HAVA DURUMU-

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bazı illerde hava durumu şöyle olacak:

İSTANBUL: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(30)

ANKARA: Parçalı az bulutlu.(31)

İZMİR: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.(33)

ADANA: Parçalı ve az bulutlu.(34)

ANTALYA: Az bulutlu ve açık.(36)

SAMSUN: Parçalı ve çok bulutlu.(28)

ERZURUM: Az bulutlu, zamanla parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı.(25)

DİYARBAKIR: Az bulutlu ve açık.(39)

Devlet Meteoroloji İşleri Genel Müdürlüğü`nün son verilerine göre bölgelerde hava durumu şöyle olacak:

MARMARA: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; kuzey ve kuzeydoğu yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

EGE: Az bulutlu ve açık geçecek. Rüzgar; Kıyı Ege`de kuzey yönlerden yer yer kuvvetli olarak (30-50 km/saat) esecek.

AKDENİZ: Az bulutlu ve açık geçecek.

İÇ ANADOLU: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

BATI KARADENİZ: Parçalı ve az bulutlu geçecek.

ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı ve çok bulutlu, Ordu, Giresun, Trabzon, Rize ve Artvin ile Gümüşhane`nin kuzey çevreleri sağanak ve yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; Trabzon ve Rize çevrelerinde lokal olarak kuvvetli olması bekleniyor.

DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla kuzey kesimleri parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Erzurum, Kars, Ardahan, Ağrı ve Iğdır çevreleri kısa süreli ve yerel olmak üzere aralıklı sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışlı geçecek.

GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık geçecek.

ANKA

 

Bu haberler de ilginizi çekebilir