• DOLAR 32.586
  • EURO 35.021
  • ALTIN 2422.939
  • ...
 Avrupalılar, Para için israil Ordusuna Katılıyor
Google News'te Doğruhaber'e abone olun. 
Avrupalı binlerce gencin gönüllü olarak İsrail ordusuna dahil olduğu ve Filistinlilere yönelik operasyonlara katıldığı belirtiliyor.
Avrupa’daki İnsan Hakları İzleme Örgütü Euro-Mid tarafından hazırlanan raporda, Avrupalı gençlerin para için İsrail ordusuna katıldıkları, Gazze şeridinde savaştıkları kadın ve çocukları öldürdükleri ifade edildi.

Rapora göre orduya katılan gençleri, sağcı olan Yahudi ve Hristiyan Siyonist gruplar örgütlüyor. Bu gruplardan bilinen biri olan Londra’daki Mahal isimli grubun on yıldan beri bu tür asker toplama çalışmaları yaptığı biliniyor.

Euro-Mid’in raporunda, bu örgütlerin erkeklerde 24 yaş altı, kadınlarda ise 21 yaş altı şartını aradıkları, gönüllü askerlere para verdikleri belirtildi. Örgütlerin büyük bölümü Avrupa’da olmak üzere kırktan fazla ülkeden asker topladıkları kaydedildi.
Norveç’teki bir diğer örgütün, İsrail’e gidecek askerlere, bir ev, para ve her yıl iki defa eve dönüş bileti vaat ettiği belirtildi. Örgütün bu şekilde yaklaşık 5 bin asker topladığı tahmin ediliyor.

Mid-Euro tarafından yayınlanan bir videoda Ukraynalı bir kadının gönüllü olarak İsrail ordusuna katıldığını ve Filistinli çocukları öldürdüğünü itiraf ettiği görüldü.

Eğer bu iddialar ispatlanırsa, yapılan askere alım faaliyetleri Uluslararası Hukuk’u ihlal sayılacak.
 
dünya bülteni
 

Bu haberler de ilginizi çekebilir